Život

Papirni "slatkiš" mami uzdahe

Papirni "slatkiš" mami uzdahe
Papirni "slatkiš" mami uzdahe

Iako su napravljene od papira, torte brenda "Art pokloni Dario" su kao prave slastice koje izmamljuju uzdahe kako mališana tako i odraslih.

Napravljene su kao kutijice trokutastog oblika koje spojene čine tortu, a unutra se pune raznim sadržajima po želji.

Maštovitosti njihovih kreatora nema granica, pa tako na Facebook stranici "Art pokloni Dario" svakodnevno se pojavljuju torte drugačijeg izgleda.

"Prilikom izrade naša kreativnost je na prvom mjestu, ali se dogovaramo i s kupcima. Najtraženije su torte s motivima iz crtanih filmova poput Mikija Mausa, Sunđera Boba, Vinksica, a veoma su tražene  i torte za zaljubljene", kaže nam Dario Stanković, jedan od idejnih tvoraca ovih poklona.

Kreatori torti od papira kažu da i oko ovakve vrste "slatkiša" ima posla, te da proces njihovog pravljenja i ukrašavanja traje oko pet sati, ali da zaprljanih sudova nema.

Baš zbog toga ove torte su pogodne i za proslave rođendana u vrtićima i školama, jer dijete ima tortu, ali prljanja nema.

"Sama ideja za početak pravljenja tortica nastala je spontano, prve torte su rađene za prijatelje, a kada smo vidjeli da se sve više ljudi zanima za naše tortice, krenuli smo sa ozbiljnijom proizvodnjom. Svemu je prethodila i spoznaja da na tržištu nema proizvoda koji bi zamijenio prave torte prilikom proslave dječjih rođendana u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola'', kaže Stanković, ističući da su torte odličan poklon i za svadbe, krštenja i druge vidove proslava.

Riječ je o ekološki prihvatljivim proizvodima, a u procesu proizvodnje koriste boje, ljepilo i lak, koji su potpuno sigurni za zdravlje.

"Art pokloni Dario" postoje pola godine, a za to vrijeme napravili su desetine torti, te obradovali mnoge i van granica BiH.

Sastojci  

- Kreativnost

- Kartoni maštovitih dezena

- Boje, ljepilo, lak

- Različiti slatkiši za punjenje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije