Život

Pet načina za brzo razbuđivanje

Pet načina za brzo razbuđivanje
Pet načina za brzo razbuđivanje

Ako ste od onih koji vole da spavaju do podne i loše vam je pri samoj pomisli na rano ustajanje poslušajte ovih par savjeta koji će vam sigurno pomoći.

Voda

Voda je veoma važna za naš organizam, a tome svjedoči i činjenica da bez vode možemo preživjeti samo tri dana, dok npr. bez hrane možemo čak tri sedmice.

Da biste se razbudili ujutru popijte čašu hladne vode. Takođe, dobar razbuđivač je i jutarnje tuširanja, hladnom ili mlakom vodom. Vrelom se ne preporučuje jer će vas to samo uspavati.

Voda budi vaše stanice i krvotok, a samim tim i vas.

Vježba ili svjež zrak

Dobro bi bilo kada biste odmah nakon ustajanja uradili par vježbi za istezanje ili eventualno prošetali po naselju na svježem jutarnjem vazduhu. Vježba je najbolji način da probudite svoje tijelo.

Muzika

Kažu da je dan bez muzike propao dan. Zato, idealan početak dana je uz puštanje omiljene pjesme. Ništa nas neće pokrenuti kao tekstovi i zvuci numera koje volite.

Čokolada

Čokolada sadrži vitamin B koji poboljšava funkciju mozga. Ona je  jedan od glavnih afrodizijaka i unošenje čokolade predstavlja konstantni užitak. Zato, nakon ustajanja, obavezno pojedite jednu kockicu čokolade.

Kafa

Najpoznatiji "razbuđivač" jeste kafa. Kažu da je zavisnost od kafe najveći porok poslije zavisnsti od nikotina, pa tako mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez šoljice kafe.

Kofein i ostali sastojci u kafi imaju aktivno dejstvo na ljudski organizam, pa je šolja omiljene kafe idealna za početak dobrog dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije