Život

Pet sitnica koje će popraviti i najgori dan

Pet sitnica koje će popraviti i najgori dan
Pet sitnica koje će popraviti i najgori dan

Loš dan desi se svakome.

Kad stvari krenu nizbrdo ne trebate se prepusiti, već učiniti sve što možete kako biste popravili situaciju. Otkrivamo vam pet sitnica koje ne koštaju ništa, a popravit će i najgori dan.

Osmijeh – To je najmanje što možete učiniti. Iako se čini ne tako efikasnim, smijeh trenutno povećava nivo sreće, te će učiniti da se osjećate povezaniji s drugima, prenosi Ljepota.ba

Poruka – Razmijenite pozitivne poruke sa partnerom ili prijateljima. Pozitivne misli i činjenica da neko misli na vas i brine o vama brzo će vam popraviti raspoloženje.

Pomoć – Kad pomognete drugima osjećate se bolje, vjerovatno ste već iskusili taj osjećaj. Priskočite u pomoć svom dragom, mami, prijateljici ili radnoj kolegici. To će vas zaokupiti i u konačnici učiniti da se osjećate bolje.

Cvijeće – Da, lijepo je dobiti cvijeće, ali osjećat ćete se dobro i kad ga poklonite. Osim toga, ako radni sto uljepšate kojim cvijetom lakše ćete otjerati neraspoloženje.

Zagrljaj – Fizički dodir pomaže ispuštanje, hormona sreće. Zato, nemojte vrijeme trošiti na riječi, već uronite u nečiji topli zagrljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije