Život

Pola godine radi, pola godine putuje na biciklu (FOTO)

Pola godine radi, pola godine putuje na biciklu (FOTO)
Pola godine radi, pola godine putuje na biciklu (FOTO)

Amerikanac koji se na društvenim mrežama predstavlja kao "Ultra Romance" ima jednu misiju - obići što više zemalja na biciklu.

Rad smatra neprirodnim, do sada nije posjedovao nijednu nekretninu i na jednom mjestu nikada nije proveo duže od šest mjeseci.

Avanturista Benedikt, poznatiji kao "Ultra Romance", živi veoma jednostavnim životom šest mjeseci u godini, kako bi preostalo vrijeme iskoristio za putovanja.

Da bi sebi priuštio ovaj način života, on radi pola godine, a zarađeni novac skoro da i ne troši - osim deset dolara dnevno.

Za njega je posao samo sredstvo preko kojeg dolazi do putovanja, a inače ga smatra „neprirodnim“.

Ovakvim životom živi već 15 godina i nikada do sada nije posjedovao neku nekretninu ili automobil. Na jednom mjestu je najduže živio šest mjeseci.

„Imamo predrasude o tome šta je uspjeh u modernom svijetu. Za mene je to dio filozofije i dio okolnosti. Ne stidim se da kažem da ne volim da radim, za mene je to veoma neprirodno“, rekao je Biznis insajderu.

Benedikt ističe da voli da pojednostavi život, dok mu je plaćanje računa i papirologija uzrokovalo ogroman stres. Najskuplja stvar koju kupuje je čokolada.

„Tokom šest mjeseci radim kao ribar ili vodič, a prodajem i dijelove za bicikl“, kaže Benedikt.

Dodaje da ne želi da radi beznačajne stvari u životu i da mu je najvažnije da bude slobodnog duha.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije