Život

"Pomalo lično" sa Miroslavom Bundalom

"Pomalo lično" sa Miroslavom Bundalom
"Pomalo lično" sa Miroslavom Bundalom

Za razliku od „običnih“, dobro poznatih sportova, ekstremni sportovi su posebni podizači adrenalina, jer zavise od pravila i zakona prirode, kojih se morate pridržavati ako mislite izvući živu glavu.

Borba sa vlastitim granicama i mogućnostima, ova vrsta sporta omogućava vam veliki raspon otkrivanja novih dimenzija prirode i položaj čovjeka u njoj. Svaki od njih je poseban na svoj način, svaki omogućava rekreativno i profesionalno treniranje, ali zahtijevaju mnogo ulaganja, finansijskih i prije svega fizičkih.

Banjalučanin Miroslav Bundalo, se bavi svim ekstremnim sportovima zastupljenim na našim prostorima, a o toj njegovoj ljubavi i potrebi za adrenalinom razgovaraće Nataša Margetić na Nes radiju u emisiji " Pomalo lično".

 "Odmalena volim ekstremne sportove. Aktivan sam član Padobranskog kluba 'Banjaluka', bavim se raftingom, imam licence za planinarske vodiče, za rafting skipere, vozim mont bajk, hidrospid, ali planinarstvo i alpinizam su mi broj jedan, naveo je Bundalo.

Popeo se uglavnom na sve planine na prostoru bivše Jugoslavije, najviše vrhove Italije, Francuske, Austrije, Rumunije, najviši vrh Evrope Elbrus, zatim Kilimandžaro najviši vrh Afrike, a uspješno je savladan i najviši vrh Južne Amerike, Akonkagva. Prema njegovim riječima, u svojoj planinarskoj karijeri je zacrtao jedan cilj - osvajanje "Sedam vrhova", najviših vrhova na sedam kontinenata. Naredni poduhvat bi trebao biti najviši vrh Amerike koji je planiran za juni ove godine.

Visokogorstvo i alpinizam važe za jedan od najopasnijih sportova, ali kako kaže Bundalo, svaki sport nosi rizike ali i komične situacije. Koliko god velika odricanja bila na putu do nekog vrha, priznao je da se sve zaboravi kad zabode zastavu.

Ovaj sportista i entuzijasta je 2008. godine izdao knjigu 'Mladi talenti' u kojoj je pozivao mlade da ostanu u svojoj zemlji, a da li i sada tako razmišlja saznaćete ako i ovog četvrtka tačno u ponoć ostanete uz Nes radio i emisiju "Pomalo lično".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije