Život

Pomozimo da Stevo Bijelić dobije ortopedska pomagala

Pomozimo da Stevo Bijelić dobije ortopedska pomagala
Foto: N.N. | Pomozimo da Stevo Bijelić dobije ortopedska pomagala

BANJALUKA - Humanitarno udruženje "Iskra života" Banjaluka pokrenulo je humanitarnu akciju za nabavku ortopedskih pomagala i sitnih medicinskih potrepština za Stevu Bijelića iz Gradiške.

Bijelić je ratni vojni, ali i civilni invalid, obolio od paraplegije, zbog koje je paralizovan donji dio tijela, a desna noga mu je i amputirana.

U Udruženju "Iskra života" kazali su da je cilj ove humanitarne akcije nabavka ortopedskih pomagala: invalidskih kolica na elektromotorni pogon i specijalizovanog trenažera, koji služi da ne bi došlo do potpune atrofije mišića.

Takođe, Bijeliću je prijeko potrebna nabavka i vertikalnog dupka za ustajanje i stajanje, te sitnog medicinskog materijala za svakodnevnu upotrebu, među kojima su i melem za dekubituse, sterilne gaze te pelene za odrasle za godinu dana.

Ukupna potrebna suma je 11.400 KM.

Saša Latinović, predsjednik UG "Iskra života" Banjaluka, kazao je da Bijelić živi u Domu za stara lica u Gradišci i da osim skromne invalidnine i tuđe njege i pomoći nema drugih izvora finansiranja.

Latinović je istakao da su mu ortopedska pomagala i medicinske potrepštine prijeko  potrebni jer nema novca da ih sam nabavi.

"S tim u vezi naše udruženje je od 'M:tela' dobilo do kraja novembra kratki humanitarni broj 1413, putem kojeg svi koji pozovu daruju po jednu KM za nabavku pomagala i medicinskih sredstava Bijeliću", rekao je Latinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije