Život

Poslije ovoga dobro ćete razmisliti da li da koristite solarijum

Poslije ovoga dobro ćete razmisliti da li da koristite solarijum
Poslije ovoga dobro ćete razmisliti da li da koristite solarijum

Tauni Viloubi (27) iz Kentakija je pobijedila rak kože.

Prije bolesti je solarijum koristila bez razmišljanja da li će joj to škoditi. Na Fejsbuku je objavila fotografiju koja donosi pravo lice bolesti, a ona vjeruje da će na taj način pomoći drugima da shvate koliko neke navike mogu da budu štetne.

„Imala sam solarijum kod kuće, koristila sam ga ja, ali i moji prijatelji. Svi smo imali prepanuli ten“, rekla je ona.

O štetnosti solarijuma nije razmišljala. Kad je jedna djevojka iz medicinske škole koju je Tauni pohađala oboljela od melanoma, ova mama dvogodišnjeg dječaka je otišla na dermatološki pregled. Imala je 21 godinu kad je saznala da boluje od raka kože.

Od tada se sa melanomom borila šest puta, sa vrstom kancera kože, basal cell pet puta, a sa oblikom raka squamous cell jednom.

Na pregled odlazi svakih šest mjeseci ili godinu dana, prilikom svake posjete ljekaru otklanja se dio kancerogenih ćelija sa njene kože, piše Blic.

„Ako ikome zatreba motivacija da ne koristi solarijum i da ne leži dugo na Suncu, evo je. Ovako izgleda liječenje raka kože. Koristite kremu za sunčanje. Imate samo jednu kožu i brinite o njoj“, napisala je Tauni, koja je kao tinejdžerka znala da solarijum koristi i pet puta nedjeljno.

Za nju je takva navika bila nešto potpuno normalno.

„Učite na mojim greškama. Ne dopustite da vas sunčanje spriječi da vidite svoju djecu kako rastu. To je moj najveći strah jer i sama imam dvogodišnjeg sina- rekla je ona.

A potom poručila:

„Rak kože nisu uvijek mladeži. Samo jedan od mojih bio je mladež. Provjerite svaku mrlju. Što prije otkrijete o čemu se radi, manja je šansa da ćete završiti s groznim ožiljcima.

Tauni je najveća želja da bude kraj supruga Kodija i da ne propusti odrastanje sina Kajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije