Život

Preminulo novorođenče oživjelo u zagrljaju roditelja

Preminulo novorođenče oživjelo u zagrljaju roditelja
Preminulo novorođenče oživjelo u zagrljaju roditelja

Kate i David Ogg su bili slomljeni od tuge kada je jedno od njihovih blizanaca, koji su prerano rođeni, prestalo disati.

Ljekari su im rekli da beba muškog pola neće preživjeti i donio je da ga prvi i posljednji put zagrle. Tada se dogodilo čudo.

David se popeo na krevet kako bi zagrlio svoju bebu zajedno sa suprugom i tada se beba počela micati i disati. Bolničko osoblje je utrčalo u sobu i zajedno su vratili bebu u život.

Od tog dana prošlo je pet godina. Jamie Ogg je zdravo i sretno dijete koje, osim svoje sestre bliznakinje Emily, ima i malog brata.

"Bilo nam je veoma teško. Oko 20 osoba je bilo u sobi i blizu 20 minuta su ga pokušavali oživjeti i onda su prestali. Kazali su da ništa više ne mogu učiniti. Tijelo mu je bilo hladno i ja sam ga samo htjela zagrijati, prvi i posljednji put. Tada je i moj suprug skinuo majicu i legao u krevet. Zagrlili smo ga i plakali iz dubine duše. Pričali smo mu da ima malu sestru koja ga treba i da ga mi trebamo, da smo mu izabrali ime i značenje imena. Tada je otvorio oči, počeo disati i uhvatio Davidov prst", prisjetila se Kate.

Nakon par godina blizanci su dobili i malog brata Charlija koji voli pričati o njima.

"Kaže kako je rođen debeo, a oni mršavi, te da je Jamie rođen mrtav pa da je oživio. Svi okolo njega znaju tu priču", kazala je Kate, a prenosi Klix.

Jamie nema nikakvih zdravstvenih problema niti posljedica toga što mu se dogodilo prilikom rođenja. Njegovi roditelji su pokrenuli i online zajednicu Jamie's Gift putem koje prikupljaju sredstva za prerano rođene i bolesne bebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije