Život

Prodala kuću, putovala oko svijeta i sjela u pogrešan taksi

Prodala kuću, putovala oko svijeta i sjela u pogrešan taksi
Prodala kuću, putovala oko svijeta i sjela u pogrešan taksi

Amerikanka Stejsi Edison (41) napravila je jednu od vjerovatno najgorih odluka u životu kada je prešla granicu prilikom ulaska u Istočni Timor - sa neznancem je podijelila taksi, a "vožnja" se završila tri mjeseca kasnije, kada je konačno izašla iz zatvora.

Stejsi Edison, veterinar i avanturista, stigla je do zemlje na jugoistoku Azije tokom putovanja oko svijeta, ali se ta etapa pretvorila u noćnu moru.

Njen saputnik u taksiju je zamolio vozača da na pola puta ka prvom gradu stane kako bi usput pokupio paket, na sljedećem ćošku je vozilo zaustavljeno, a u paketu je bilo nekoliko kilograma metamfetamina, prenosi B92.

Amerikanka, vozač i neznanac su prebačeni u stanicu i smješteni u pritvor, iz kog je Stejsi izašla poslije nekoliko dana uz oduzimanje pasoša.

Ipak, umjesto da uskoro bude kraj ružne epizode, tužilac je ubjedio sudiju da bi Edisonova ipak trebalo da bude zatvorena, iako nije optužena za krivično djelo.

Očigledno su diplomate ispeglale stvar, pa ona sada čeka završetak papirologije i svoj pasoš u gostinskoj kući bivšeg predsjednika Hosea Ramosa-Horte.

Edisonova je svoj put oko svijeta započela u januaru 2013. godine, krenula je sa Antarktika, a novac za avanturu je obezbjedila prodajom svoje kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije