Život

Proslava rođenja sina skuplja od vjenčanja

Proslava rođenja sina skuplja od vjenčanja
Proslava rođenja sina skuplja od vjenčanja

SENT LUIS - Dževad i Selma Halilović iz Sent Luisa nisu imali veliko vjenčanje. Romski bračni par iz Bosne i Hercegovine svoje vjenčanje je obilježio malim, porodičnim skupom, da bi onda usljedile godine i godine pokušaja da dobiju dijete.

"Željeli smo djecu, ali jednostavno nije išlo", kaže Dževad Halilović za "Daily RFT".

Konačno, Selma je uspjela da zatrudni. Onog dana kada je rođen mali Lorenco, Halilovići su znali šta im je činiti: "Odlučili smo da za Lorenca priredimo jednu pravu, veliku žurku. Sada imamo bebu. On nam je sve."

Par je odlučio da u Sent Luisu napravi veliku proslavu rođenja sina.

"To je naša tradicija. To svi radimo", kaže Halilović.

Lorencova proslava nije bila skromna. Za proslavu njegovog rođenja Halilovići su se potrudili i zakupili salu u restoranu "Grbić", koji je poznat po ovakvim veseljima.

Punih pet mjeseci Halilovići su planirali proslavu. Pozvali su 250 ljudi, a cijela sala je bila tematski ukrašena srebrnim i bijelim detaljima.

Halilovići su željeli da Lorenco bude u centru pažnje, pa je tako u restoranu napravljena posebna pozornica, sa dekorisanom kolijevkom.

Ipak, najbolji dio cijele priče je torta.

"Da, torta je 'Guči', jer je to ipak visoka klasa", kažu Halilovići.

Samo što je prošla ova proslava, Halilovići su već počeli da planiraju sljedeću veliku proslavu - Lorencov prvi rođendan. Po svemu sudeći, biće to nešto skromnije, ali svakako za pamćenje.

"Naravno, i to ćemo isplanirati", obećavaju Halilovići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije