Život

Rečenice koje svaka pametna žena treba da koristi

Rečenice koje svaka pametna žena treba da koristi
Rečenice koje svaka pametna žena treba da koristi

Svima se dogodilo da se poslije neke diskusije sjetimo šta smo još mogli da kažemo.

U mnogim sličnim situacijama postoje neke rečenice koje vam uvijek mogu dobro doći i koje možete iskoristiti, kako ne biste odavali sliku nekoga ko je ostao bez teksta, prenosi Blic.

Ne bih mogla da se složim s tim

Čuli smo nebrojeno puta da je kompromis poželjan, što i jeste, osim kada je u pitanju vaše zdravlje ili sistem vrijednosti.

Na primer, od novog partnera očekujete da uradi test na seksualno prenosive bolesti, a on kaže “ma dovoljan je kondom”.

Ili, kada ste morali da objašnjavate šefu da nemate namjeru da propustite vjenčanje svoje drugarice jer morate da mu pomognete u nedovršenom poslu koji on sam nije uradio. Ako ne volite da se raspravljate, biće dovoljno da ljubazno, ali odlučno kažete: “Ne bih mogla da se složim s tim.”

Biće dovoljno kratko objašnjenje, pa još ako ponudite i rješenje, nećete imati nikakvih problema. Oni koji vas poštuju, poštovaće vašu iskrenost i postavljanje granica.

Ne možeš tako da razgovaraš sa mnom

Da li ste i vi nekad imali šefa koji vas je omalovažavao na svakom koraku, bilo da je riječ o vašem izgledu i oblačenju, ili načinu na koji obavljate posao.

“Dvije godine sam trpjela njene komentare. Tek pošto sam jedan dan doživjela nervni šok u firmi, shvatila sam da je vrijeme da prekinem mučenje. Prvi sljedeći put kad je počela da me kritikuje, uputila sam joj čvrst pogled direktno u oči i smogla snage da joj kažem u lice, “Ne možeš da govoriš tako sa mnom!”

Od tada, ta rečenica poslužila mi je nekoliko puta da nezgodnu situaciju prekinem u startu.

Pouka: brutalni šefovi, pasivno-agresivne kolege, ljubomorne koleginice i komšije koje gunđaju zaslužuju da im na ovaj način zatvorite usta, kad već ne znaju da vam kažu nešto lijepo.

Ne radi se o meni

Ako se neka veza, bilo da je drugarska ili ljubavna, počne da svodi na to da ste uvijek vi zbog nečega krivi, ne upadajte u zamku i ne krivite sebe za tuđi neuspjeh. Najvjerovatnije se radi o tome da dotična osoba ima problema sama sa sobom, i da bi tako bilo da je sa bilo kim drugim.

Znači, ne radi se o vama. Kažite to sebi, i slobodno se povucite iz veze kojom niste zadovoljni.

Drago mi je zbog tebe

Sreća proizvodi sreću. Možda vam nije najprijatnije kada vaša najbolja drugarica pronađe ljubav svog života, a vi ste dugo sami, ili kada smrša deset kilograma, a vi ništa, a isto vježbate. Ali, to važi samo za prvi trenutak. Već u sljedećem treba i vi da budete srećni zbog njene sreće.

Ljudi ne samo da će cijeniti vašu velikodušnost, već će željeti da vam pomognu koliko mogu da prebrodite svoje probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije