Život

Sjećamo se jedne zime sa Draganom Pranjić u emisiji "Pomalo lično"

Sjećamo se jedne zime sa Draganom Pranjić u emisiji "Pomalo lično"
Sjećamo se jedne zime sa Draganom Pranjić u emisiji "Pomalo lično"

Svako od nas ima sjećanja ne neke davne zime našeg djetinjstva za koje nas vežu predmeti ili ukrasi u našim domovima, a koje su koristile naše, majke, bake...

Većina tih ukrasa ostaje negdje po strani i samo ponekada ih izvučemo iz zaborava i podsjete nas na neke davno minule dane. Ali ipak, ne mora sve da bude baš tako, ovi divni ukrasi mogu opet da ožive i da imaju počasno mjesto na našim policama.

Mnogi će se upitati kako. Jednostavno je. Prvi korak možete učiniti već ovog vikenda posjetom sajamu kreativaca "Sjećanja jedne zime", koji će biti održan od 27. do 29. decembra na platou Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Dragana Pranjić, direktor sajma je navela da je cilj ovog sajma da predstave rukotvorine kreativaca, koji su spoj tradicije i modernog načina pravljenje rukotvorina, nakita, ali i dekupaž tehnike.

Dragana će u četvrtak 25. decembra tačno u ponoć biti gost NES radija i emisije "Pomalo lično" gdje će nam predstaviti svoj rad na uređenju doma, objasniti kako oživljava stare predmete dajući im sasvim novi duh. Dragana je i autorica knjige "Draganasgarden – knjiga za svaku ženu" u kojoj je predstavila kolaž svojih radova, ideja, podijelila dio unutrašnjeg “ja” i podstakla druge dame da istraže svoju kreativnost.

"Za knjigu je vezano mnogo tradicije, stvari iz djetinjstva uz koje sam odrasla. Taj stil da se restauriraju naše stare stvari ima dušu, osjećaj i može se prilagoditi ovom vremenu u kojem živimo. Predmeti kojima smo se služili vijekovima sa malo boje lako se mogu uklopiti u današnjicu, kroz šabi šik, odnosno pohabani šik, koji mi je vrlo drag'', kazala je Dragana. Kako da i vi unesete duh starog vremena u svoje domove i spojite tradicionalno i moderno, kako da uredite svoj životni prostor pred novogodišnje i božićne praznike možete saznati ako budete uz NES radio i emisiju "Pomalo lično" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije