Život

Stvari koje morate učiniti do Nove godine

Stvari koje morate učiniti do Nove godine
Foto: N.N. | Stvari koje morate učiniti do Nove godine

Ako provodite većinu vremena radeći stvari koje ste već učinili stotinu ili hiljadu puta, vrijeme je da pokušate nešto novo i postanete bogatiji za novo iskustvo.

Najmanje što vam se može dogoditi jeste da shvatite da vam se to ne sviđa, ali ako se dogodi suprotno  otkrili ste novi dio sebe, što je neprocjenjivo.

1. Ručajte s kolegama s kojima to inače ne činite

Svaki dan se na poslu ili fakultetu družite s istim ljudima. U tome nema ništa loše, ali zamislite šta se sve može dogoditi ako podignete glavu i odlučite se malo družiti s ostalim kolegama.

Upoznavanje ljudi i stvaranje prijateljstava jednostavnije je kada ste motivisani i otvoreni za nova poznanstva. Za prijateljstva treba vremena i truda. Važno je da znate da ne gubite vrijeme upoznavajući nove ljude, ali odmjerenost je u novom odnosu, kao i u svemu, ključna.

2. Kupite glamurozan donji veš

Kraj godine idealno je vrijeme za kupovinu ekstravagantnog donjeg veša. Ako inače kupujete samo udobne gaćice i jednostavne grudnjake, počastite se i u novu godinu uđite u senzualnom donjem vešu.

Dašak praznika možete unijeti prefinjenim kolekcijama koje spajaju kristale i prozirnu mrežicu.

U kombinaciji s novogodišnjom koktelhaljinom i donjim vešom osjećaćete se posebno svečano, a nakon žurke jutro možete dočekati u zavodljivim spavaćicama.

3. Priuštite sebi dan u spa centru

Važno je zastati, ostaviti sve i posvetiti se sebi, a šta je bolje za to nego odlazak u spa centar. Ugasite mobilni telefon, zaboravite na svakodnevne obaveze i opustite se. Ako vam se čini da se na ovakvo nešto nikad ne biste odvažili, uzmite telefon i dogovorite termin. Nakon toga nećete imati prostora za izgovore. Utonite u oazu miru i opuštanja i relaksirani uđite u novu godinu.

4. Isprobajte novu aktivnost

Ponekad je potrebno osmjeliti se na nova iskustva. Otkriti ljubav prema nečemu moguće je samo ako se odvažite da se u tome isprobate.

Ako do sada nikada niste otišli na klizanje, možda je vrijeme da obujete klizaljke i krenete u akciju, ili pak na kuglanje. Zadajte sebi tri nove aktivnosti i možda jedna od njih postane vaša nova strast.

5. Očistite ormar

Emotivna povezanost još je donekle prihvatljiva, ali čuvanje garderobe za svaki slučaj znak je da je vjerovatno nikad nećete obući.

Pozovite prijateljice, prođite kroz svoju kolekciju i u novu godinu uđite neopterećeni viškom odjeće.

Višak donirajte onima kojima će ta odjeća značiti više nego vama. To je akcija uz koju ćete se osjećati zaista ispunjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije