Život

Talović: Život obilježen sramotom i tugom

Talović: Život obilježen sramotom i tugom
Talović: Život obilježen sramotom i tugom
Agencije

Suljo Talović, otac Sulejmana Talovića, koji je prije pet godina izvršio jedan od najstrašnijih masakara u američkoj istoriji, povodom godišnjice ovog nemilog događaja progovorio je za američke medije ("Salt Lake Tribune"), opisujući kakav mu je život u rodnom kraju, gdje se vratio neposredno nakon masakra.

U zaseoku Talovići, nedaleko od Kalesije, sahranjen je i njegov sin Sulejman.

Suljo danas živi u svojoj staroj kući sa suprugom, koja je srčani bolesnik i četiri kćerke. Priznaje da mu je i danas teško sjetiti se svega što se desilo, te da im je život obilježen "sramotom i tugom".

"Samo Bog dragi zna zašto je on to učinio", počinje svoju priču Suljo (47) sa suzama u očima.

"Stalno su mi pred očima tuga i tragedija koju sam vidio na roditeljima koji su izgubili djecu, a koju je ubio moj sin. Ja na duši nosim tih pet ljudi".

Porodica Talović preselila se u Solt Lejk Siti 1998. godine. Suljo je radio kao građevinski radnik, a njegova supruga Sabira u firmu "EnergySolutions Arena". Tu im se rodila i treća kćerka, a ubrzo su kupili i kuću u Ferparku u Solt Lejk Sitiju. Međutim, nakon masakra, Talović je odlučio da se više ne vraća u Ameriku, jer nisu mogli da podnesu tu sramotu i tugu kao i činjenicu da će tamo stalno biti obilježeni.

Danas žive u Kalesiji, a Suljo prihvata bilo kakav posao samo da bi prehranio porodicu, jer mu je supruga srčani bolesnik.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije