Život

Treninzi koji ženama vraćaju osmijeh na lice (FOTO)

Treninzi koji ženama vraćaju osmijeh na lice (FOTO)
Treninzi koji ženama vraćaju osmijeh na lice (FOTO)

Ana Prtić rođena je u Zagrebu, a živi u Banjaluci gdje je završila gimnaziju. Ova mlada majka odlučna je da ovdašnje djevojke i žene uvede u S faktor, jedinstven spoj pilatesa, joge i plesa oko šipke.

Osnovala je klub "Ana's factor", u kojem se polaznice prvi put na našim prostorima mogu usavršiti i uživati u ovom modernom obliku fitnesa. Nasmijana i neposredna, sa željom da u što boljem svjetlu predstavi sebe i svoj rad, kaže da je njena želja za novim i drugačijim bila toliko jaka, te ju je odvela put Zagreba kako bi završila edukaciju i postala instruktor S faktora i približila svjetske trendove svim mladim ženama koje na taj način mogu otkriti svoju senzualnost i podići samopouzdanje. Pojašnjava da S faktor oblikuje, jača tijelo i mišićnu muskulaturu i povećava gipkost.

"Vježbe se izvode na podu, stojeći i predstavljaju kombinaciju pilatesa i joge te se sjedinjuju s elementima plesa uz šipku. Nakon nekoliko godina vježbanja mogu se izvoditi na meditativan način, ali je poenta da se sve radi zatvorenih očiju, da budete potpuno prepušteni vježbama", objašnjava Prtićeva i kaže da je kroz vlastito iskustvo shvatila da žene poslije treninga izlaze s osmijehom na licu i pune pozitivne energije.

Jača samopouzdanje

Prema njenim riječima, S faktor prvenstveno utiče na samopouzdanje, kako bismo što bolje spoznali sebe, djeluje relaksirajuće, te u ovome nikakvu ulogu ne igraju fizička kondicija, kilaža, građa i oblik tijela.

"Zavodljivi kružni pokreti tijela i mišića bude skrivenu senzualnost, postajete seksepilniji, zatežete tijelo i sjedinjujete svoje emocionalno i tjelesno biće", govori ova instruktorka.

Priča da se nakon poroda prije dvije godine nijednom fizičkom aktivnošću nije bavila aktivno, sve dok nije krenula na edukaciju za S faktor, zahvaljujući kojoj je dostigla zavidnu formu i vratila samopouzdanje.

"Pet mjeseci je trajao prvi stepen mog usavršavanja. Znala sam i po deset sati dnevno provesti vježbajući, kako bih savladala izuzetno zahtjevne tehnike, ali sam imala i šipku kod kuće, pa sam slobodno vrijeme podredila tom cilju. Ipak, najvažnije su snaga i volja", pojašnjava ona, te dodaje da kad se upustila u ovu avanturu nije znala kako će sredina prihvatiti ovaj način vježbanja jer, kako kaže, ovdje ljudi šipku najčešće povezuju sa striptizom.

Međutim, striptiza ovdje nema, nema skidanja niti vulgarnosti, to je ples i bukvalno samo za žene, koje međusobno ne osuđuju jedna drugu i s vremenom postaju jako dobre prijateljice.

Instruktor jahanja

Inače, Prtićeva od djetinjstva gaji ljubav prema konjima, a jaše od svoje desete godine. Cijeli svoj život posvetila je ovim plemenitim životinjama, pa je godinama radila i kao instruktor jahanja. Kaže da danas može povući paralelu između ove dvije dijametralno različite aktivnosti.

"Kad vladate konjem od 600 kilograma i kad dođete u fazu da uradite element da visite naglavačke i držite se samo stopalima za šipku, to je rezultat vaše ženske snage. Tu vam nije potrebno bildanje i vježbanje mišića, već uz pomoć želje i volje možete ostvariti svaki cilj, a to je veza između ova dva posla", ponosno ističe ona.

Svoj uspjeh vidi u svojoj želji koja ju je vodila, a planira da nastavi usavršavanje i kaže da se pozitivno iznenadila odzivom Banjalučanki koje žele da spoznaju čari S faktora, a sve informacije možete dobiti preko Facebook stranice "Ana's factor". Stoga poručuje svim damama koje žele raditi na sebi, probuditi ženstvenost, osjećati se zanosno i senzualno, voljeti samu sebe, pokrenuti mišiće i vratiti samopouzdanje - da se otisnu na put neodoljivog S faktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije