Život

Ubica lava Cecila oslobođen optužbi: Palmer je imao dozvolu za lov

Ubica lava Cecila oslobođen optužbi: Palmer je imao dozvolu za lov
Ubica lava Cecila oslobođen optužbi: Palmer je imao dozvolu za lov

Američki zubar koji je izazavo bijes ljudi cijelog svijeta nakon što je ubio lava Cecila u Zimbabvama neće biti krivično gonjen niti će mu biti suđeno jer je imao dozvolu tamošnjih vlasti za lov, saopćili su zvaničnici.

Walter Palmer priznao je da je ubio lava Cecila u julu, ali uvijek je negirao da je njegovo djelo ilegalno. Ministar okoliša Zimbabvea Oppah Muchinguru kazao je kako protiv njega ne može biti optužnica jer su njegovi papiri uredu. Istakao je kako će sada Zimbabve napraviti reviziju izdavanja dozvola za lov.

"Obratili smo se policiji i javnom tužiocu i ispalo je da je Palmer došao u našu zemlju s urednim dokumentima", kazao je Muchinguru.

Palmer je bio na meti demonstranata koji su iskazivali gnjev prema njemu i pratili ga u stopu jer je ubio životinju staru 13 godina koja je korištena za posmatranje i istraživanja Oxforda. Bio je pitom i posebno ljubazan prema posjetiocima Hwange nacionalnog parka, te glavna atrakcija.

Pedesetpetogodišnji Palmer platio je 50.000 dolara za lov na lava. U intervjuu od prošlog mjeseca kazao je kako ga ne bi ubio da je znao da Cecil ima ime i da je toliko bitan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije