Život

"Ubijaju" zabavu miliona: Najlon više neće pucketati

"Ubijaju" zabavu miliona: Najlon više neće pucketati
"Ubijaju" zabavu miliona: Najlon više neće pucketati

Najlon s mjehurićima više neće pucketati, jer je njegova nova verzija mnogo praktičnija od stare, koja je u upotrebi od 1960. godine.

Kako piše "Wall Streat Journal", kompanija "Sealed Air", koja se bavila proizvodnjom pucketavog najlona, osmislila je mnogo praktičniji način za siguran transport krhkih stvari.

Jedan kamion novog najlona za uvijanje, koji je nazvan iBubble Wrap, može da uvije istu količinu materijala za transport kao 47 kamiona starog najlona sa vazdušnim balončićima. 

Vazdušni balončići su kod novog najlona poredani u redove i svi balončići u jednom redu su međusobno povezani, pa kada budete poželjeli da zgnječite jedan od njih, neće se čuti pucketavi zvuk kao do sada. To je tako zato što se vazduh kreće od balončića do balončića prilikom pritiska.

Ova kompanija iz Sjeverne Karoline i dalje će nastaviti da proizvodi klasični najlon, a to će nastaviti da rade i druge kompanije koje se bave njegovom proizvodnjom, ali postoje velike šanse da će novoosmišljeni najlon u budućnosti potpuno da zauzme njegovo mjesto zbog svoje praktičnosti, piše huffingtonpost.com, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije