Život

Upoznajte Metavae, pleme koje moderno društvo nije taklo (FOTO)

Upoznajte Metavae, pleme koje moderno društvo nije taklo (FOTO)
Upoznajte Metavae, pleme koje moderno društvo nije taklo (FOTO)

Ove fantastične fotografije dokumentuju svakodnevni život muškaraca, žena i djece iz plemena Mentaval, koji su uspjeli da održe svoj tradicionalni način života, daleko od modernog društva.

Mentavai su autohtono stanovništvo Indonezije. Poznati su po svojim dekorativnim tetovažama i polu-nomadskom načinu života, a naseljavaju ostrva Mentavai na zapadu Sumatre.

Serija zadivljujućih snimaka daje uvid u život a ostrvu gdje vlada zakon porodice a svaki problem može da riješi – vrač.

Pleme čini oko 64.000 ljudi koji žive u kućama koje nazivaju Umas a građene su od bambusa, drveta i trave, a ukrašene su lobanjama životinja koje ulove.

Društveni život Mentavaja se vrti oko njihovih klanova, a obično se sastaju u društvenom domu. Klanovi variraju po pitanju broja članova, tako da ih obično ima od 30 do 80.

Ovo pleme vjeruje da svako živo biće uključujući biljke imaju dušu.

Jedini u drušvu koji ima malo veći ugled je vrač koji ima zaduženje da komunicira sa dušama i duhovima. Njega pozivaju u slučaju nesreće li bolesti da ponovo uspostavi harmoniju u grupi.

Jedan od rijetkih sretnika koji su imali priliku da povede neko vrijeme sa njima je fotograf Mohamed Saleh Bin Dolah  koji kaže: 'Veoma sam srećan što sam imao priliku da upoznam ove divne ljude. Većinu muškaraca iz plemena smatraju herojima, a svi su u suštini veoma sretni'.

 (NN, dailymail)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije