Život

Vazdušasto cvijeće za strogu direktorku

Vazdušasto cvijeće za strogu direktorku
Vazdušasto cvijeće za strogu direktorku

MOSKVA - Uoči Međunarodnog dana žena, 8. marta, mediji u Rusiji su ponudili savjete muškarcima kako da ne pogriješe u izboru poklona, navodeći da je buket cvijeća siguran pogodak.

U zemlji gdje je poklanjanje cvijeća tradicionalno i nezamjenjivo u različitim prilikama, 8. mart je povod za pravu potrošačku groznicu tokom koje dobro snabdjevena cvjećara može da prihoduje do pet milona rubalja (oko 100.000 evra).

Cvjećari su Rusima savjetovali da se drže pravila po kojem se djevojkama poklanja cvijeće jarkih boja, a damama bogati buketi, naprimjer tamne kale, prenose Ria novosti.

Potrebno je biti posebno pažljiv u izboru cvijeća za šeficu, upozoravaju stručnjaci, navodeći da za strogu direktorku nisu obavezne tamne ruže, već možda nešto nježno, vazdušasto i prozračno.

Najveća greška koju muškarci mogu da naprave u izboru jeste da ženskoj osobi sa kojom su se vidjeli jednom ili dvaput, poklone ogroman buket, jer je takav poklon obavezujući i može da dovede ženu u neprijatnu situaciju.

Ako muškarac zaista želi da impresionira ženu poklonom, onda se preporučuje buket sezonskog cvijeća.

Petrogradska televizijska stanica Piter TV preporučila je gledaocima da je u trendu proljećno poljsko cvijeće koje treba ubrati svojeručno ili lale, božure i mimoze.

"Mimoza je simbol proljeća i obnove svijeta, lale simbolizuju ljubav i harmoniju, dok je božur simbol sreće i prosperiteta", tvrde cvjećari.

Ruže u svim nijansama crvene boje prigodan su poklon za supruge i koleginice, a hrizanteme za majke i bake.

Uoči 8. marta sprovedena su različita istraživanja javnog mnjenja o ulozi žena u ruskom društvu. Prema rezultatima, čak 44 odsto ispitanih voljelo bi da u narednih 10 do 15 godina vidi ženu na mjestu predsjednika Rusije.

Gotovo identičan procenat ispitanih (43 odsto) kazalo bi da ne žele ženu na toj funkciji, a 25 odsto od njih je kategorično protiv žena u politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije