Život

Večeras promocija romana Sande Lojić

Večeras promocija romana Sande Lojić
Večeras promocija romana Sande Lojić

Roman "Krivica", kao prvenac mlade autorke Sande Lojić, svoju premijeru doživjeće večeras u Banjaluci, a nakon toga i potražiti put do srca čitalačke publike širom Republike Srpske i BiH.

O samom romanu, ali i njegovom nastajanju i rađanju sa Sandom smo razgovarali na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično", pri čemu nam je pokušala objasniti koja je poruka i pozadina ove priče.

Roman "Krivica" je svjedočenje jednog vremena, kaže autorka i naglašava da se kroz roman prožimaju društveno-politički i socijalni odnosi našeg društva, sa naglaskom na vrijednosti braka i porodice.

Kako je ocijenio recenzent prof. dr Zoran Đerić, "Krivica" je snažno, iskreno, autentično prozno delo, napisano u formi ispovijesti, s namjerom, prije svega, da se iznese jedna životna priča, koja ima svoje i lijepe i ružne strane, srećne i tragične trenutke, ima svoju istoriju i sadašnjost... da li će imati i svoju budućnost, to, uostalom, zavisi od čitalaca samih.

Na pitanje, da li očekuje da će se među čitaocima naći i muška populacija, Sanda odgovora da je roman namijenjen svima, ali da će se žene lakše poistovijetiti sa glavnom junakinjom, jer svaka od žena se bar jednom našla pred izazovima o kojima je pisala u ovom romanu.

Sanda za sebe kaže da je niko bitan i da je svako, da je samo svoja i samo vaša. U svijetu proze i pisane riječi je od kad zna za sebe. Smatra da je sad dovoljno zrela, ali i dovoljno mlada i luckasta i da ima šta reći. Posljedica te odluke je njen roman prvenac, a nama ostaje samo da čekamo i druga djela koja će sigurno iznjedriti u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije