Život

Vratio se poslije 23 godine, porodica mislila da je mrtav

DAKA - Muškarac iz Bangladeša koji je prije 23 godine nestao, vratio se u svoje selo i šokirao porodicu koja je vjerovala da je mrtav.

Moslemudin Sarkar, koji je nestao 1989. godine, vratio se juče kući uz pomoć Crvenog krsta poslije 15 godina provedenih po pakistanskim zatvorima.

Stotine znatiželjnika pojavilo se u selu Bišanurampur kako bi ga vidjeli i čestitali radosnoj porodici.

Sarkar je AFP-u rekao da je ušao u Indiju bez dokumenata 1989. godine i da nije o tome obavestio svoju porodicu. Uhvaćen je kada je pokušao da pređe u Pakistan 1997. godine i poslat u zatvor zbog pokušaja da ilegalno pređe u zemlju.

"Otišao sam u Pakistan vjerujući da ću tamo naći bolji posao. Ali, uhvatili su me na granici. U zatvoru su me mučili i tukli", rekao je on na mješavini urdua i bengalija.

"Napisao sam desetine pisama porodici ali nisam imao pojma da nikada nisu poslata. U jednom trenutku izgubio sam svaku nadu da ću se vratiti kući", rekao je on i dodao da je "oduševljen" što mu je majka još uvijek živa.

Crveni krst pomogao je Sarkaru da se vrati kući nakon što je njegova porodica saznala da je zatvoren u Pakistanu i zatražila pomoć od njih.

Sarkarov mlađi brat Julhas Udin rekao je da se porodica bojala najgoreg. "Tražili smo ga godinama i na kraju smo izgubili nadu i mislili smo da se udavio na moru. Ali naša majka je uvijek vjerovala da će joj se sin vratiti".

"Majka nam se onesvijestila dok ga je grlila. Bila je to tužna scena. On satima nije mogao da zadrži suze", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije