Život

Žele da joj oduzmu dijete zato što ne zna pravopis

Žele da joj oduzmu dijete zato što ne zna pravopis
Žele da joj oduzmu dijete zato što ne zna pravopis

Britnaka Keri Mekdugal i njen suprug Mark uskoro bi trebalo da postanu roditelji treći put.

Keri nosi dječaka, ali njihova sreća nije potpuna. Ovom mladom paru država je već oduzela dva djeteta, a tek ih očekuje borba za treće.

Keri ima poteškoće u govoru, a kako prenosi "Mirror", britnske socijalne službe zbog toga je smatraju "glupom".

Iz ovih ustanova tvrde da je sigurnost djece uz nju ugrožena, uz obrazloženje da Keri nije sposobna da odgaja svoju djecu.

Njihova dva starija sina, petogodišnjeg Šona i trogodišnjeg Vilijama, nadležne službe već su oduzele roditeljima. Djeca su smještena u hraniteljske porodice, a Mark i Keri, kojima sada ponovo prijeti opasnost da budu zakonski razdvojeni od djece, pobjegli su i trenutno se skrivaju od nadležnih organa. Ipak ne da odustanu od svoje djece.

"Socijalni radnici misle da nisam u stanju da volim svoju djecu i brinem o njima zato što ne znam pravopis. Ne mogu da opišem kako se osjećam kada znam da su moja djeca na nekom drugom mjestu i da su nesrećna. Moram da vjerujem u to da ćemo ih vratiti", priča Keri, piše Blic.

Dvadesetdvogodišnja Keri rođena je sa anomalijom nepca, što je dovelo do toga da nije mogla normalno da priča do svoje šeste godine. Ona ima poteškoće u komunikaciji, čitanju i jako slabo umije da piše, ali umije da vodi računa o kući i jako lijepo kuva.

"Dala sam sve od sebe da budem dobra majka. Nikada nisam pušila, pila ili koristila drogu. Oni su uvjek bili čisti, siti, srećni dječaci. Izgleda da to nije bilo dovoljno. Osjećala sam se kao da sam ih iznevjerila. Sada žele da mi oduzmu i treće dijete jer me smatraju glupom", razočarano kaže Keri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije