Život

Životna lekcija naučena iz paste za zube (FOTO)

Životna lekcija naučena iz paste za zube (FOTO)
Životna lekcija naučena iz paste za zube (FOTO)

Ejmi Bet Gardner naučila je svoju kćerku veoma važnu životnu lekciju pomoću paste za zube. Evo o čemu je riječ.

Ponosna mama razgovarala je sa svojom kćerkom Brionom veče prije nego što je njena jedanaestogodišnjakinja trebalo da krene u školu.

Ejmi je na društvene mreže zatim postavila fotografiju paste za zube, uz objašnjenje zašto je rekla kćerki da cokelu tubu istisne na tanjir.

"Moja kćerka sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, iznenadili smo je novim rancem. Ali večeras smo prije spavanja imali još jedan zadatak, mnogo važniji od ostalih", počela je priču mama.

Ona je svojoj djevojčici dala pastu za zube i tražila od nje da je istisne na tanjir.

"Kada je uradila šta sam tražila, smireno sam je zamolila da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: Ali, ne mogu to da uradim. Neće biti isto kao prije!”

Sačekala sam da kaže sve što ima, a onda sam joj prenijela poentu svega: “Sjećaćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu shvatićeš koja je vrijednost tvojih riječi. Imaćeš priliku da izgovoriš riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku često da izgovoriš riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspisriati, pokazati im da ih voliš.

Baš kao pasta za zube, jednom kada riječi izađu iz tvojih usta, ne mogu da se vrate nazad. Pažljivo biraj svoje riječi, Briona. Kada drugi ne vode računa o tome šta govore, ti pazi šta pričaš. Svako jutro izaberi da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi.

Neka te ljudi znaju po nježnosti i iskrenosti. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, ali nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost", ispričala je ova majka.

Njena poruka kćerki objavljena je na Instagramu, a na Fejsbuku je podokeljena skoro 720.000 puta i naišla je na podjednak broj pozitivnih reakcija ljudi.

"Odličan savjet! Djeca u školi mogu biti jako okrutna, bilo bi lijepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom djecom", bio je jedan od komentara.

Ipak, bilo je onih koji su negativno komentarisali ovoj potez mame Ejmi, smatrajući da je “odavno trebalo da svoju kćerku nauči ljubaznosti”.

Međutim, ono što ne znaju jeste da su Ejmi i njen muž Brionu usvojili prije dvije godine, kada je djevojčica imala devet godina. To je bio povod novom postu brižne Ejmi, u kojem je još jednom naglasila kćerki da nikad neće zažaliti ako odabere ljubaznost umjesto nekulture

 

 

(Net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije