Život

Zvijezde hita 'Despasito' ljute na Madura: Iskoristio našu pjesmu u političke svrhe

Zvijezde hita 'Despasito' ljute na Madura: Iskoristio našu pjesmu u političke svrhe
Foto: Ilustracija | Zvezde hita 'Despasito' ljute na Madura: Iskoristio našu pjesmu u političke svrhe

Zvezde svjetskog hita "Despasito" optužile su predsjednika Venecuele da je njihovu pjesmu iskoristio u političke svrhe.

Naime, predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je u svom televizijskom šou programu ovog vikenda predstavio izmijenjenu verziju ovog hita. U prepravljenom tekstu Maduro promoviše svoje planove za sastav nove kontroverzne skupštine, koja će biti izabrana u nedjelju da prepravi Ustav.

Taj potez iznervirao je portorikanske zvijezde Luisa Fonsija i Dedija Jenkija koji su se oglasili na društvenim mrežama.

"Nijednog trenutka nisam bio upitan niti sam odobrio izmjenu teksta pjesme 'Despasito' u političke svrhe, posebno ne u žalosnoj situaciji u kojoj se našla Venecuela, zemlja koju mnogo volim“, napisao je Fonsi.

"Moja muzika je namijenjena svima onima koji žele da je čuju i uživaju u noj, a ne da bude korišćena kao propaganda čija je namjera da manipuliše voljom naroda koji plače za slobodom“, dodao je on.

Dedi Janki je objavio fotografiju Madura pored koje je napisao: "To što ste ilegalno upotrebili našu pjesmu ne može da se uporedi sa zločinima koje ste počinili u Venecueli. Vaš diktatorski režim je šala ne samo za moju braću iz Venecuele već za čitav svijet“.

Venecuelu već nekoliko mjeseci potresaju nasilni protesti, a milionski broj stanovnika pridružio se generalnom štrajku prošle nedelje. Stotinu ljudi izgubilo je živote u nemirima.

Nevjerovatna popularnost pjesme Luisa Fonsija i Dedija Jenkija Despasito smjestila je ovaj hit na vrhu svih lista ujedno postavši najslušanija pjesma ikada. Nedavno je objavljeno i da je podigla zanimanje za zemlju u kojoj su mega zveijzde rođene uspevši da Portoriko ponovo oživi nakon bankrota.

(BBC/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije