Zašto tetovaže traju doživotno?

Tvrdnja da mastilo zauvijek ostaje u ćelijama kože pada u vodu nakon novog istraživanja koje su sproveli francuski naučnici.

Zašto trudnice obožavaju jesti kisele krastavce?

Stara priča o ljubavi trudnica prema kiselim krastavcima nije mit nego stvarnost. Znate li odakle zapravo izvire potreba za njihovom konzumacijom?

Kina statuu Karla Marksa poklonila njegovom rodnom gradu

Kineske vlasti su bronzanu statuu Karla Marksa poklonile vlastima njemačkog grada Trira u kojem se rodio taj filozof i teoretičar socijalističkog revolucionarnog pokreta.

Loto milioneru "dosadilo" bogatstvo pa prodaje luksuzno imanje

Prije dvadeset godina metalurški radnik Roj Gibni iz Grimzbija na lutriji je dobio 7.4 miliona funti. Odmah je prestao da radi, a dio novca uložio je u veliko imanje koje je ...

Život se događa van zone komfora

Zašto je opasno uvijek ići samo utabanim putevima? Poznati putevi su sigurniji, ali ne daju mogućnost za lični rast i razvoj, raznovrsnost, napredovanje.

Reakcija Tita kada mu je vojnik vratima priklještio ruku

Kada je Josip Broz Tito otišao u posjetu tadašnjem švedskom premijeru Olafu Palmeu davne 1976. godine, doživio je malu nezgodu.

Klinci albanskih bogataša nemaju granica u svom bahaćenju

Da o Albaniji ne znamo apsolutno ništa, najbolje su objasnili bahati klinci ondašnjih bogataša koji pod tagom "Bogata djeca Albanije" postavljaju slike svog luksuza.

Japanska mornarica imenovala prvu ženu komandanta

Japanska mornarica imenovala je danas prvu ženu za komandanta ratne eskadirle i admiralskog broda nosača helikoptera Izumom.