Svijet životinja

Bik od dvije tone izložen na Sajmu

Bik od dvije tone izložen na Sajmu
Bik od dvije tone izložen na Sajmu

NOVI SAD - Bik po imenu "Kokan" najveće je živo grlo stoke izloženo na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede i pravi je ukras štale Novosadskog sajma.


"Kokanov" vlasnik je Nenad Nikolić iz sela Batinac kod Chuprije, koji za svog gorostasa, teškog cirka dvije tone, kaže da je izuzetno miroljubiva i umiljata životinja.

Da je taj bik zaista miran kao bubica potvrđuje i činjenica da je Nenadov 12-godišnji sin zaplakao kada je saznao da je "Kokan" prijavljen za aukcijsku prodaju stoke.

"Poslednje tri godine ''Kokan'' služi samo za izložbu. Mogao bi da se koristi i za veštačku oplodnju, ali nema zainteresovanih za kupovinu semena, pa ga i ne koristimo u te svrhe", rekao je Nikolić.

"Kokan", po riječima njegovog vlasnika dnevno pojede oko 15 kilograma koncentrata i silaže po želji, koliko god može pojesti.

Početna cijena koju je za "Kokana" prijavio njegov vlasnik, za aukcijsku prodaju stoke na Novosadskom sajmu je 4.500 evra.

Osim "Kokana" Nenad Nikolić je na Novosadskom sajmu izložio još dva svoja bika – "Rundova" teškog 1.440 kilograma i "Tajsona" od 1.030 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije