Svijet životinja

Izvinio se Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Izvinio se Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea
Izvinio se Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Turista koji je platio na hiljade dolara da ubije najpoznatijeg lava u Zimbabveu nakon burne reakcije javnosti uputio je izvinjenje svim svojim pacijentima.

Nakon saopštenja medija da je Volter Palmer iz Mineapolisa ubio lava Sesila, kao i javnog linča koji je uslijedio, američki stomatolog uputio je svojim pacijentima javno izvinjenje zbog nemira koje je prouzrokovao.

Palmerova stomatološka ordinacija od tada je zatvorena, a dva muškarca iz rezervata u Zimbabveu koja su primila mito uhapšena su.

Palmer je nedavno izjavio da nije znao da čini ilegalnu stvar i da je Sesil bio zaštićen.

U pismu koje je poslao svojim ‘cijenjenim’ klijentima u utorak, Palmer je naveo da se u vijestima pojavio “zbog razloga koji nisu imali nikakve veze sa njegovom profesijom ili njegom koju pruža pacijentima”.

On je sebe opisao kao ‘doživotnog lovca’, ali je rekao da se rijetko dešavalo da o svom hobiju razgovara sa pacijentima “jer je u pitanju tema koja izaziva podijeljena mišljenja i koja je obično prožeta emocionalnim nabojem”.

Pretpostavlja se da je Sesil, koji je bio glavna turistička atrakcija najvećeg rezervata divljači u Zimbabveu, ubijen 1. jula. Životinja je par dana kasnije pronađena odrana i obezglavljena na obodima Huange nacionalnog parka.

Palmerovu Fejsbuk stranicu nedugo nakon objavljivanja njegovog imena preplavili su ljutiti komentari i prijetnje, a na Tviteru su uskoro osvanuli i ironični i šaljivi komentrari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije