Svijet životinja

Najmanje i najslađe rase pasa

Najmanje i najslađe rase pasa
Najmanje i najslađe rase pasa

Za ljubitelje životinja sve rase pasa su neodoljive, pogotovo kada su u pitanju šenad. Međutim, male rase pasa su sve više popularne. Smatraju se više ženskim rasama pasa, ne zahtjevaju puno prostora i uvijek izgledaju kao štenci.

Ovo su najpoznatije vrste malih pasa:

Čivava

Postoje dvije vrste čivava, kratkodlake i dugodlake. Ovi psi su veoma starog porijekla, a tek u 19. vijeku je počeo njihov uzgoj u SAD-u, odakle su preneseni u Evropu. Veoma su dobri čuvari.

Pomeranac

Ovaj pas dostiže težinu do 3 kg. Pasmina potiče iz Njemačke, istorijske pokrajine Pomeranije. Pametni su, radoznali, a izgledom podsjećaju na lisicu.

Majmunski pinč

Dosta star pas, porijeklom iz Njemačke. Savršeno se prilagođava životu u stanu, a njegova vezanost za dom, neustrašivost, čine ga savršenim čuvarom.

Jorkširski terijer

Dosta su živahni i provode dosta vremena istraživajući. Imaju malo dužu dlaku, svilenkastu, ali se ne linjaju mnogo.

Maltezer

Maltezer je veoma nježan pas. Ima dužu dlaku, koja se ne linja mnogo, ali zahtjeva svakodnevno održavanje. Pravi je porodični pas.

Ši cu

Ši cu porijeklom sa Tibeta, smatra se za veoma staru rasa psa. Uvijek su fokusirani na vlasnika i veoma su privženi porodici i djeci. Njihova duga dlaka zahtjevna stalno održavanj.

Francuski buldog

Poznati su po svojoj četvrtastoj glavi, velikim uspravnim ušima, spljoštenoj njušci i okruglim ušima. Jednostavni su za održavanje, lagano ih je dresirati, vole biti uz porodicu i obožavaju djecu.

Mops

Veoma umiljati psi, prave maze. Dobri su čuvari, ali ne laju puno. Obožavaju porodicu i djecu, a dobro se slažu i sa drugim psima. Porijeklo vuku iz Azije. Kućni je pas.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije