Svijet životinja

Ovo su "najluđe" zavisnosti kod životinja

Ovo su "najluđe" zavisnosti kod životinja
Ovo su "najluđe" zavisnosti kod životinja

Iako je zavisnost stanje koje se najčešće vezuje za ljude, čini se da ni neke životinje nisu pošteđene tog “problema”. Naime, ove životinje su zavisne od krajnje neobičnih stvari…

Hrčak

Mi smo srećni kada ljubimac pokaže inicijativu za vježbanjem, međutim zabilježeno je nekoliko slučajeva zavisnosti “treniranja” među našim najmanjim krznenim prijateljima - hrčcima. Oni obožavaju tržanje u točku, nekada se čini da ne mogu da stanu, a kako stručnjaci kažu, razlog tome je visoka energetska ishrana, ili možda prirodni instinkt.

Zec

Jednom zecu u Kini ustanovljena je zavisnost gledanja korejskih sapunica. Na to su ga podstakli vlasnici sa kojima gleda sapunice sve dok one ne završe. Takođe, zec je toliko posvećen radnji, da čak želi da ugrize bilo koga ukoliko pokuša da promijeni kanal za vrijeme trajanja epizode.

Pčele

Svi znamo da pčele vole cvijeće, ali su naučnici nedavnom studijom otkrili da one najviše vole ono čiji polen u sebi sadrži kofein. Pčele koje su sakupljale polen “normalnog” cvijeća češće su istraživale i isporbavale druge izvore, dok su se druge stalno vraćale na isto cvijeće sa kofeinom.

Orangutan

Tori je ženka orangutana koja je u početku tražila od posjetilaca zoološkog vrta da joj bace cigarete samo da ih proba, a onda se jednostavno “navukla”. Kako bi joj pomogli zaposleni su je prebacili na bezbjedno, a Tori iskorištava svaku priliku da pokaže svoje nezadovoljstvo.

Mačke

Mačke obožavaju kutije, ali neki vlasnici su primjetili neobičnu naklonost ljubimaca prema plastičnim kesama. Mnoge mačke obožavaju da se igraju kesama više nego sa kupljenim igračkama ili da u njima spavaju.

Vervet majmuni

Vervet majmuni sa Kariba često su zavisni od alkohola, a ovu štetnu naviku “pokupili” su od turista. Životinje su primjetile da turisti konzumiraju koktele, pa su i one isporbale. Kao posljedica, javili su se česti napadi na lokalne barove i pića ostavljena bez nadzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije