Svijet životinja

Papagaji: Ptice sreće prema Feng šuiju

Papagaji: Ptice sreće prema Feng šuiju
Foto: N.N. | Papagaji: Ptice sreće prema Feng šuiju

Oni su oduvijek privlačili pažnju stanovnika Nebeskog carstva. Kinezi vjeruju da su ove ptice odličan feng šui talisman, koji posjeduje mnoge korisne sposobnosti.

Papagaj je drevni prijatelj i zaštitnik žena

U drevnoj Kini, papagaji su često pratili žene tokom šetnje. Vjerovalo se da su dobri slušaoci koji su u stanju da čuju sve njihove ljubavne tajne. Pored toga, kao i druge ptice, papagaji se nazivaju simbolom slobode i dugog života. Čim su ljudi saznali da su sposobni da imitiraju glasove i zvukove okolnog svijeta, papagaji su bili klasifikovani kao božanska stvorenja.

U feng šuiju često možete vidjeti simbol - par papagaja - to jest, par ptica koje sjede u zagrljaju. Obično se smatraju talismanima uzajamne ljubavi. Takođe, često se nazivaju glasnicima sreće. Na njihovim krilima možete vidjeti gotovo sve boje duge, koje predstavljaju svih 5 elemenata feng šuija - vodu, vjetar, zemlju, vatru i metal.

Gdje staviti papagaja u kući prema Feng Šuiju?

Dakle, papagaji mogu biti locirani u bilo kom dijelu kuće. Međutim, kao i svaki kineski talisman i njima je potrebna pažljiva briga. Zbog toga, bez obzira na to šta ste izabrali - živog papagaja u kući ili kupili samo statuetu - morate se brinuti o njima svim srcem i poklanjati im pažnju.

Kojim ljudima se preporučuje papagaj?

Vrijedi napomenuti da je papagaj neophodan ljudima koji vode zatvoreni život i kojima je potrebno druženje i komunikacija. Papagaj je stalni izvor buke i aktivne energije, pa ako ga unesete u svoj dom, potrebno je da znate da je miran i tih život iza vas.

Uprkos činjenici da smo iznad pomenuli gotovo potpunu univerzalnost papagaja kao simbola, još uvijek vrijedi napomenuti da je najprikladnije za njih držati ih na sjeveroistoku, istoku ili jugu stana.

S jedne strane, ove ptice na svaki način doprinose jačanju odnosa između supružnika, a s druge strane - pomažu postizanju slave i priznanja od drugih. Stoga, sljedeći put kada se nalazite u prodavnici kućnih ljubimaca, još jednom razmislite da li da kupite papagaja.

(NN/ženskimagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije