Svijet životinja

Preživio pas koji je automobilom vučen po Beogradu

Preživio pas koji je automobilom vučen po Beogradu
Preživio pas koji je automobilom vučen po Beogradu

Beta nije mačka, ali ima devet života. Toliko joj je srećnih okolnosti trebalo da u nedjelju preživi dramatičnu vožnju dugu dva-tri kilometra: vezanu za "golf dvojku", vukli su je nekoliko minuta ulicama Grocke.

Sva je u ranama, ali je preživjela. Oporavlja se u svom domu i za desetak dana trebalo bi na svijet da donese svoje prve štence.

Građani su alarmirali policiju smatrajući da je riječ o zlostavljanju životinja. Ipak, ispostavilo se da je u pitanju sklop nesrećnih okolnosti, kao i da vozač nije znao da je na povocu ostao vezan lovački pas.

"U nedelju ujutru otišao sam sa kumom i psom u lov, nakon čega smo svratili do moje kolibe u blizini lovišta", kaže za "Novosti" Radomir P. (45), vlasnik psa.

"Dok sam završavao poslove, Beta je ostala zavezana za automobil. Vozilo sam nakratko pozajmio kumu, zaboravivši da mu skrenem pažnju da je ona ostala tamo. Jako sam potresen, ali reč je samo o mojoj nepažnji."

Psa koji se zavukao ispod kola i zaspao niko nije primijetio. Kada su kola krenula, Beta je trčala dok je mogla, zatim ju je automobil vukao po putu. Poslije pet minuta, vozač je srećom primijetio šta se desilo i odmah odvezao psa kod veterinara. I dalje je potresena, ima ogrebotine i zavoje, ali nema ozbiljnijih unutrašnjih povreda i svi vjeruju da će se brzo oporaviti. Po koži joj je namazan antibakterijski sprej kako bi rane što brže zarasle.

"Nikad ne bih uradio tako nešto namerno", kaže Radomir P.

"Ima bolji pedigre od svih, svoj pasoš, knjižicu, ocene... To je pas kakvog nema. Sve je srećom prošlo dobro. Kod nas je u domu otkad je bila štene. Ona je jak pas i nadam se da će nam pokloniti mnogo zdravih štenaca."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije