Svijet životinja

Psi u pansionu, vlasnici na moru

Psi u pansionu, vlasnici na moru
Psi u pansionu, vlasnici na moru

BANJALUKA- Vlasnici kućnih ljubimaca koji idu na more ili neke druge destinacije uveliko su počeli smještati kućne ljubimce u pansione za pse, kako bi nesmetano proveli godišnji odmor i bili sigurni da je pas u sigurnim rukama.

Dnevna briga oko psa iznosi od devet do 10 KM.

Jedna banjalučka porodica kaže da su ostavili svog psa bigla u pansionu jer su na moru deset dana, a na žele rodbinu da opterećuju takvom brigom.

"Ljudi nam ostavaljaju pse, naročito u ljetnim mjesecima, počevši od juna pa do avgusta, a najčešće ih ostavljaju na brigu 10 do 15 dana, ali ima i slučajeva kada ih ostavljaju i duže. Dnevna briga o psu kod nas iznosi devet KM. Za tu cijenu pas se izvodi u šetnju, hrani i radi se s njima. Klijenti nam na čuvanje ostavljaju pretežno dvorišne pse, a ponekad nam se obrati i neko udruženje za zaštitu životinja", kazali su u pansionu za pse "Bukifeld".

Ako se radi o psu koji je navikao na posebnu hranu ili je prije dolaska u pansion bio bolestan, neki pansioni nude mogućnost da se ostavljena životinja hrani hranom koju donesu vlasnici, a cijena takve usluge je od sedam do osam KM.

Goran Milivojac, vlasnik pansiona za pse "Milivojac", kaže da se cijena čuvanja psa na mjesec dana ili više može korigovati, ali i to da u svom pansionu ima i psa koji je kod njega već tri godine.

"Sezona ostavljanja pasa u pansiona uveliko je krenula, kod mene dolaze stare mušterije, koje znaju da će njihovi ljubimci dobiti vrhunsku uslugu - od hrane, kupanja, šetnje", ističe Milivojac.

U pansionu za pse "Ada" istakli su da već imaju rezervisane boksove.

Vlasnici pansiona ističu da je teže čuvati manje pse, jer se pretežno radi o psima koji borave u stanu i nisu navikli na boksove i zato zahtijevaju veću pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije