Svijet životinja

Tri savjeta kako da zaštitite ljubimca od sunca

Tri savjeta kako da zaštitite ljubimca od sunca
Tri savjeta kako da zaštitite ljubimca od sunca

Rak kože je najčešći oblik raka kod pasa i drugi po zastupljenosti kod mačaka.

Iako krzno pruža izvjesnu zaštitu, sunce ipak može da naškodi vašem ljubimcu. Pročitajte kako da vašem ljubimcu pružite odgovarajuću zaštitu tokom vrelih dana.

Krema za sunčanje

Na svaka tri do četiri sata bi trebalo nanositi ljubimcu kremu sa zaštitnim faktorom na mesta koja su najmanje prekrivena dlakom: na stomak psa i oko predjela ušiju i očiju mačke. Nema potrebe nanositi kremu na samo krzno. Za kratkodlake i pse sa svietlim krznom preporučuje se zaštitni faktor 15, a kako na našem tržištu još ne postoji krema za životinje, možete koristiti i vašu.

Ostavite psima dugu dlaku

Ukoliko je duga dlaka dobro iščetkana i nije umršena, pospješuje bolju cirkulaciju i pomaže u regulaciji telesne temperature. Iako izgleda logično da tokom vrelih dana treba podšišati psa, stručnjaci preporučuju da to obavite pred početak ljeta.

Bezbjedno ublažite opekotine

Ukoliko vaš ljubimac zadobije opekotine od sunca, nanesite tanak sloj aloja vere dva puta dnevno kako bi se umirila iritirana zona, piše Životinje.rs, prenosi B92.

Zapamtite, UV zraci su isto toliko štetni za životinje kao i za ljude. Zato je važno da vašem ljubimcu pružite adekvatnu zaštitu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije