Svijet životinja

U Trebinju keruša usvojila mače

U Trebinju keruša usvojila mače
Foto: Vesna Duka | U Trebinju keruša usvojila mače

TREBINJE - Nikolina Kuduz, kozmetičarka iz Trebinja, vlasnica je psa i mačke koji su jedinstven primjer kako se i tradicionalni "neprijatelji" mogu složiti i da ne mogu jedni bez drugih u tolikoj mjeri da mače sisa kerušicu Lunu.

"Luna je prije dvije godine bila pas lutalica koji me je na ulici pratio i toliko mi se umiljavala da sam je dovela kući, odvela je veterinaru, okupala je i sada živi sa mojom porodicom u kući. Ovo mače je potomak takođe mačke lutalice, pa smo i njega doveli u kuću da ga othranimo i oporavimo jer se odvojilo od majke, a bilo je vrlo malo i jedva je i mlijeko pilo. Kada se malo oporavilo, primijetilo je izražene sise kod naše Lune koja je ranije othranila mlade i odmah prihvatilo da sisa kod nje", priča nam Nikolina.

Foto: Vesna Duka
Foto: Vesna Duka

Kaže da niko u kući nije siguran da li Luna uopšte ima mlijeka, jer te dijelove njenog tijela nikome ne da dohvatiti, osim mačetu, koje je stalno sisa, iako niko ne zna da li iz navike ili zbog hrane.

Djeca iz komšiluka kažu da je Luna "utripovala" da je mače njeno mladunče, jer ga ljubomorno čuva kada izađu van iz kuće i reži na svako dijete koje ga želi pomilovati.

Kuduzi kažu da vjerovatno u tome ima istine, jer se kerušica ponaša zaštitnički prema mačetu kao da je njeno kuče, a kada se zavuče negdje u kući, ona cvili za njim i doziva ga sve dok se ono mjaukom ne odazove.

Zanimljivo je da Lunu nije napustio pseći instinkt, pa i danas nije prijatelj sa mačkama iz komšiluka sa kojim ima prave odnose "kao pas i mačka" - grize ih, reži i laje na njih, ali svoje malo mače liže, čisti i brine o njemu kao prava majka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije