Svijet životinja

Zanimljive razlike između ljubitelja mačaka i pasa

Zanimljive razlike između ljubitelja mačaka i pasa
Zanimljive razlike između ljubitelja mačaka i pasa

Ljubitelji životinja nerijetko se dijele na one koji su skloniji psima i one koji više vole mačke.

To je do sada bila samo teorija, a nedavno je dokazana masovnim istraživanjem.

Internet-stranica Hunch.com nedavno je sprovela istraživanje na više od 200.000 vlasnika pasa, kako bi utvrdili detalje navodne podjele na ljubitelje mačaka i ljubitelje pasa. Rezultati istraživanja zatim su upoređeni sa rezultatima drugih istraživanja, a zaključci su potvrdili da postoji znatna razlika između ljudi koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse od onih koji više vole mačke.

Sudeći po rezultatima istraživanja, 15 odsto ljubitelja pasa najvjerovatnije su ekstrovertni, dok 11 posto ljubitelja mačaka imaju introvertna obilježja.

Kada naiđu na zalutalu macu, 67 odsto ljubitelja pasa pozvaće odgovarajuću službu za životinje, dok će je 21 odsto ljubitelja mačaka odmah udomiti.

Što se kloniranja tiče, to podržava 11 odsto ljubitelja pasa, ali pod uslovom da se kloniraju samo životinje ili kućni ljubimci. Oko 17 odsto ljubitelja mačaka najvjerovatnije ima završen fakultet i diplomu. Oni koji za svoje kućne ljubimce preferiraju pse, u 18 odsto slučajeva reći će da im je Pol Mekartni najdraži član Bitlsa, dok je za 25 odsto ljubitelja mačaka to Džordž Harison, prenosi B92.

Devet odsto ljubitelja pasa smatra da su zoološki vrtovi srećno mjesto, a čak 30 odsto ih uživa u sarkastičnom humoru. Deset posto osoba koje preferiraju mačke koristi Tviter, a 21 odsto uživa u ironičnoj vrsti humora i igri rečima.

Zajedničke stvari koje dijele i jedni i drugi je komunikacija sa svim vrstama životinja, jednake šanse da posjeduju diplomu četvorogodišnjeg fakulteta, a izrazito ne podržavaju odjeću životinjskog porijekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije