Da li se naši psi sjećaju dana kada su nas upoznali?

Svaki vlasnik, sigurni smo, do detalja pamti dan kad je pas ušao u njegov dom. Ali, da li se toga sjećaju naši ljubimci?

Na aerodromu u Londonu zaplijenjeno 50 živih krokodila

LONDON - Na londonskom aerodromu "Heathrow" zaplijenjeno je 50 živih krokodila jer nisu bili transportovani u skladu s propisima.

Zašto mačke grizu svoje vlasnike?

Mazite svog mezimca, on zadovoljno prede, a onda vas naglo ugrize. Da li je riječ o "ljubavnim ugrizima" ili vaša mačka pokazuje znakove agresije?

Jedna od omiljenih rasa pasa najpodložnija zdravstvenim problemima

Rezultati nove studije pokazuju da je jedna od omiljenih rasa u Velikoj Britaniji, francuski buldog sklona mnogobrojnim zdravstvenim problemima.

Žene bolje razumiju pse od muškaraca

Većina vlasnika odlično razumije poruke koje im psi šalju, a tako dobra komunikacija rezultat je dugogodišnje bliskosti i suživota.

Uginuo najstariji pauk na svijetu

Australijska naučna zajednica tuguje opraštajući se od najstarijeg poznatog pauka na svijetu, uginulog s navršene 43 godine života.

Zašto psi kopaju rupe u zemlji

Vlasnici i ljubitelji pasa sigurno su se više puta pitali zbog čega neki četvoronošci do iznemoglosti kopaju rupe u zemlji.

Psi bi mogli da pomognu u liječenju šizofrenije i autizma

Snažna veza između psa i čovjeka mogla bi da posluži kao terapija u liječenju teških poremećaja poput šizofrenije i autizma.