Novosti

Fotografije električnog Mustanga "procurile" dva dana prije premijere

Fotografije električnog Mustanga "procurile" dva dana prije premijere
Foto: Screenshot/Ford | Električni Mustang "procurio" dva dana prije premijere

Fordov električni krosover, baziran na popularnom sportskom modelu Mustang nosi oznaku Mach-E, kao omaž čuvenom Mustangu Mach-1.

Svjetska premijera Mustanga Mach-E zakazana je za 17. novembar, ali smo zahvaljujući "screenshot” fotografijama koje su procurile sa zvaničnog sajta dva dana ranije saznali prve tehničke detalje, a u prilici smo da vidimo i kako izgleda ovaj automobil.

U zavisnosti od verzije i pogona (na zadnje ili na sva 4 točka), autonomija u vožnji kretaće se od 210 do 300 milja (oko 340-480 km).

Najsnažnija verzija GT, koja će stići nešto kasnije ubrzavaće 0-60 milja na sat (0.96 km/h) za oko 3,5 s, a ovaj model će imati pogon na sva 4 točka.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, ona je dizajnirana u minimalističnom stilu, karakterističnom za električne automobile, prije svega one iz fabrike Tesla. Na komandnoj tabli dominira veliki ekran (nalik tabletu) multimedijalnog sistema, koji zauzima najviše prostora na centralnoj konzoli, a tu je još jedan digitalni displej umjesto konvencionalne analogne instrument table.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije