Novosti

Pratite nas na Google news

Novi Porsche Cayenne Turbo stigao u Frankfurt

Novi Porsche Cayenne Turbo stigao u Frankfurt
Foto: jalopnik.com | Novi Porsche Cayenne Turbo stigao u Frankfurt
N.N.

Kada je Porsche krajem prošlog mjeseca predstavio novu, treću generaciju Cayenna, objavljeni su detalji za prve dvije verzije koje će se naći na tržištu, i to sa V6 motorima. Sada se na sajmu u Frankfurtu gami pridružio i novi Cayenne Turbo sa V8 motorom.

Podsjećanja radi, Porsche je prošlog mjeseca prvo prikazao bazni Cayenne sa 3.0 litarskim V6 turbo motorom od 340 ks i 450 Nm (6,2 sekunde do 100 km, najveća brzina 245 km/h) i sa 2.9 litarskim twin-turbo V6 agregatom sa 440 ks i 520 Nm za Cayenne S (5,2 sekunde do 100 km/h, 265 km/h).

Treba napomenuti da je sa opcionim Sport Chrono paketom kod obje verzije ubrzanje bolje za još 0,3 sekunde.

Foto: Jalopnik.com
Foto: Jalopnik.com

Sada dakle stiže i novi Cayenne Turbo, pod čijom haubom se nalazi 4.0 litarski twin-turbo V8 motor sa 550 ks i 770 Nm obrtnog momenta, u paru sa novom 8-stepenom Tiptronic S transmisijom.

To znači da je novi Cayenne Turbo za 30 ks i 20 Nm snažniji od prethodnika, a do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu (sa Sport Chrono paketom za 3,9 sec). Najveća brzina inače iznosi 286 km/h.

Foto: Porsche
Foto: Porsche

U odnosu na regularne verzije, Cayenne Turbo se razlikuje i po dotjeranom prednjem dijelu, LED prednjim svijetlima koja su dio Dynamic Light sistema, širim blatobranima, 21-inčnim alu točkovima, izduvnim cijevima, sportskim sjedištima sa integrisanim naslonima za glavu...

Dio paketa čine i multifunkcionalni sportski volan sa grijanjem, Bose sound sistem od 710 vati, kao i adaptivno vazdušno oslanjanje (sa šest nivoa podešavanja visine), opciono upravljanje i zadnjim točkovima, Dynamic Chassis Control sistem i Torque Vectoring Plus.

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Novi Porsche Cayenne Turbo će prvim kupcima biti isporučen do kraja ove godine, a njegova cijena u Njemačkoj iznosi 138.850 evra.

Foto: Porsche
Foto: Porsche

(Auto Blog)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije