Novosti

Osvježeni VW Passat skoro spreman za evropski debi

Osvježeni VW Passat skoro spreman za evropski debi
Foto: N.N. | Osvježeni VW Passat skoro spreman za evropski debi

Volkswagen polako privodi kraju radove na Embden fabrici u Njemačkoj, gdje će se uskoro proizvoditi novi osvježeni VW Passat.

Naime, automobil je skoro spreman za premijerno prikazivanje. Ako je vjerovati predstavnicima kompanije, on bi na tržištu mogao da se nađe već krajem januara sljedeće godine.

Vizuelno, osvježen VW Passat za evropsko tržište se neće drastično razlikovati od trenutnog. Tu su neke manje vizuelne razlike na prednjem i zadnjem dijelu i redizajnirane svjetlosne jedinice. Takođe, tu su i LED svjetla na zadnjem dijelu, osvježeni branici i restilizovani završeci izduvnih cevi.

Kada je riječ o enterijeru, osvježeni VW Passat će dobiti ažurirani infotejnment sistem i slično. Dostupni će biti novi paketi opreme, presvlake i osvježen volan. Ovaj model će biti direktan konkurent modelima kao što su Ford Mondeo i Renault Talsiman.

Volkswagen se potrudio i oko radova ispod haube. Prema tome, VW Passat će dobiti uobičajene SUS agregat, ali i plug-in hibridni pogonski sklop. Ovaj model će biti dostupan i u sedan i karavan formi karoserije.

Još uvijek se ne zna da li će se PHEV verzija i dalje zvati Passat GTE, ali znamo da će taj model moći da samo na električnu energiju pređe kratke distance.

Poređenja radi, trenutni (odlazeći) VW Passat GTE ispod haube krije benzinski agregat radne zapremine 1,4 litara i elektoromot u kombinaciji sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 9,9 kWh. Samo na električnu energiju može da pređe do 50 kilometara. Naravno, u rezervoar može stati dovoljno goriva za 1.000 kilometara.

Očekuje se da Volkswagen sljedeće godine pređe cifru od 30 miliona prodatih modela Passat. Time će taj model postati drugi najprodavaniji automobil njemačkog brenda, odmah iza legendardnog Golfa, koji je do sada prodat u preko 35 miliona primjeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije