Novosti

Porasla vrijednost brenda Hyundai Motor

Porasla vrijednost brenda Hyundai Motor
Foto: Pixabay/J W. | Porasla vrijednost brenda Hyundai Motor
N.N.

Kompanija Hyundai Motor je obilježila svoj neprekidni uspon na Interbrandovoj rang listi najboljih svjetskih brendova za 2021. godinu, zauzevši 35. mjesto, što je za stepenik više nego u 2020.

Prema sveobuhvatnoj procjeni Interbranda globalna vrijednost Hyundai Motor brenda je porasla 6.3 odsto u odnosu na prošlu godinu na 15.2 milijarde dolara u 2021, sedmoj godini u kojoj je zaredom među 30 najboljih brendova.

Interbrandova pozitivna ocjena kompanije Hyundai Motor je bazirana na ekološkom fokusu orijentisanom ka budućnosti elektrifikacije i rješenjima pametne mobilnosti, na posvećenosti za postizanje neutralnosti ugljenika do 2045. godine i stvaranju kanala prodaje koji ne zahtijevaju kontakt licem u lice kao preventivnom mjerom u borbi protiv COVID-19.

Od prethodne procjene Interbranda, Hyundai Motor je udvostručio elektrifikaciju vozila, predvodeći razvoj ekosistema komercijalnih vozila sa gorivnim ćelijama vodonika u Kini i Evropi, a koji je podržan novim brendom sa HTWO tehnologijom gorivnih ćelija Hyundai Motor Grupe.

Hyundai Motor je takođe pokrenuo svoju Electric Global Modular Platform (E-GMP) (Električnu globalnu modularnu platformu) i nov IONIQ brend posvećen proizvodnji vozila sa električnom baterijom (BEV). Njemački časopis o automobilima Autozeitung je IONIQ brend svrstao na vrh svoje komparativne procjene kompaktnih EV krosovera, koji je pobijedio modele vrhunskih nemačkih brendova.

Kompanija Hyundai Motor je takođe pokrenula projekat konstrukcije pametnog grada u kom će se demonstrirati budući uređaji i usluge pametne mobilnosti. Ova ekološka enklava usredsređena na čovjeka ima za cilj korišćenje Hyundai-eve Urban Air Mobility (Mobilnosti gradskog vazduha) (UAM), robotiku i autonomna električna vozila za rješavanje pitanja urbanizacije, kao što su zagušenje i zagađenje. Do 2028., Hyundai Motor planira da proizvede potpuno električne UAM modele optimizovane za rad u gradu i predviđa svakodnevnu upotrebu vazdušnih taksija do 2030.

Ovi planovi za elektrifikaciju i pametnu mobilnost su pojačani nedavnim saopštenjem kompanije Hyundai Motor na sajmu IAA Mobility 2021. u Njemačkoj da će postići neto nultu emisiju ugljenika u svim fazama, od proizvodnje do rada i odlaganja automobila do 2045. godine. Hyundai-ev holistički pristup se fokusira na tri stuba: čistoj mobilnosti, platformama sljedeće generacije i zelenoj energiji.

Hitno je stigao proaktivni odgovor kompanije Hyundai Motor na izazove tržišta uzrokovanih pandemijom COVID-19, poput proširenja njenog 'Click to Buy' kanala prodaje, koji ne zahtjeva kontakt licem u lice, u SAD, Evropi, Indiji i drugim regionima prošle godine, olakšavajući beskontaktnu prodaju u Hyundai Showroom Live, kao i onlajn upoznavanje novih modela vozila radi sprečavanja širenja virusa korona.

Ove godine, napori kompanije Hyundai Motor za jačanje snage brenda su joj donijeli nagrade u 17 kategorija, kao što su 'Interface & User Experience Design', na internacionalnom dizajnerskom takmičenju Red Dot 2021, što takođe govori o povećanju vrijednosti brenda.

(Automobili.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije