Novosti

Predstavljena treća generacija BMV X3

Predstavljena treća generacija BMV X3
Foto: N.N. | Predstavljena treća generacija BMV H3

Novi model BMW X3 svečano je predstavljen javnosti na promociji u "Belekspocentru" u Beogradu. Mnogobrojni ugledni gosti kompanije "Delta Motors" našli su se u neobičnoj scenografiji koja dočarava ambijent Marsa, prateći tako globalnu kampanju novog BMW X3- "Eksploring Mars". BMW ističe da je ovaj model "Spreman za misiju" i predstavlja ga kao izraz slobode i beskonačnih mogućnosti.

Među zvanicama su se našle mnogobrojne javne ličnosti, a sve prisutne pozdravili su generalna direktorka "Delta auto grupe" Aleksandra Đurđević, direktor prodaje "Delta motorsa" Zoran Mihajlović, kao i finansijska direktorka BMW AG Izabel Vedl, za regione Afrike, Kariba i istočne Evrope.

- BMW X3 je vozilo koje postavlja standarde u efikasnosti i sportskom karakteru u okviru svog segmenta. Među najprodavanijim je BMW X modelima i model od koga se očekuje da nastavi priču o uspjehu svog prethodnika - rekla je Izabel Vedl.

Od 2003. godine, kada je BMW kreirao ovo SAV (Sports Activity Vehicle) vozilo srednje veličine, širom svijeta prodato je više od 1,6 miliona primeraka. Na uporednim testovima, nova, treća generacija BMW X3 se istakla u performansama i aerodinamičnosti kao najbolji u svojoj klasi.

Moćni motori

Za sam početak prodaje u ponudi su dve benziske i dve dizel verzije, počevši od 190 KS do 360 KS (kombinovana potrošnja goriva: 8.4 - 5.0 l/100 km, kombinovane emisije CO2: 193 - 132 g/km) koje u standardnom paketu opreme imaju osmostepenu "Steptronic" transmisiju i inteligentni pogon na svim točovima "xDrive".

Početna cijena novog "BMW X3 2.0" dizel modela iznosi 45.500.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije