Novosti

Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih
Foto: Pexels | Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih
N.N.

Tvornica automobila Revoz iz slovenskog Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema s nabavom poluprovodnika i ostalih poteškoća vezanih za pandemiju virusa korona do kraja aprila ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Kriza poluprovodnika još uvijek nije završena, a tržišni uslovi su neizvjesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja aprila očekuju smanjenje proizvodnje s 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mjesta u proizvodnji, pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo u jednoj radnoj smjeni.

Posao bi moglo izgubiti oko 450 radnika

Uprava kompanije započela je razgovore sa socijalnim partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje s jedne i po smjene na jednu smjenu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mjera će uticati na oko 450 radnih mjesta, saopštio je proizvođač automobila Revoz.

Uprava kompanije takođe navodi da će pomoći zaposlenicima koji napuštaju kompanije, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama, u pokušaju pronalaženja novih radnih mjesta.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uslovime krize snabdijevanja poluprovodnicima i problema povezanih s posljedicama pandemije, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije