Novosti

Žandarmerija Francuske će opet voziti Alpine

Žandarmerija Francuske će opet voziti Alpine
Foto: Renault promo | Žandarmerija Francuske će opet voziti Alpine
N.N.

Francuske snage reda uskoro će u svojoj floti imati sportski model Alpine A110.

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje saopštilo je da je naručilo 26 primjeraka verzije A110 Pure, osnovnog modela u asortimanu brenda Alpine (u vlasništvu kompanije Renault), a sve u okviru procesa "podmlađivanja i modernizacije" policijskog voznog parka.

I, dodaćemo, akcije "kupujmo domaće".

To znači da će Alpine A110 na kraju zamijeniti Renault Megane RS "hot hatch" koji se koristi u policiji od 2011. Iako A110 sa dva sjedišta nije tako praktičan kao stari RenaultSport Megane, trebalo bi da se istakne svojim performansama.

A110 Pure pokreće 1.8-litarski četvorocilindarski motor sa turbo-punjačem koji razvija 252 KS (188 kW)ks i 320 Nm, a automobil do stotke ubrzava za 4,5 sekundi, prije bego što dostigne maksimalnih 250 na sat.

Žandarmerija očigledno nije osjetila potrebu da nabavi skuplji A110S, koji ima dodatnih 40 KS i nešto bolje performanse.

Ovo nije prvi put da francuske snage reda koriste neki Alpine model. Šezdesetih godina prošlog vijeka žandarmerija je koristila originalni A110, koji je poslužio kao inspiracija za savremeni model, piše B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije