Moto sport

Kimi i Sebastijan u Ferrariju i naredne sezone

Kimi i Sebastijan u Ferrariju i naredne sezone
Foto: Ilustracija | Kimi i Sebastijan u Ferrariju i naredne sezone

Prvi čovjek Ferrarija Serđo Markjone dao je veliki nagovještaj da će italijanski tim zadržati Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena naredne sezone. Očekuje se da će do zvanične potvrde doći na Velikoj nagradi Italije prvog vikenda septembra.

Obojici vozača Ferarija ugovori ističu na kraju godine, ali je posljednjih mjeseci bilo spekulacija posebno što se tiče Raikonena, pošto ga je ranije ovog mjeseca Markjone optužio da je lijen.

Međutim, tokom proteklog vikenda na stazi "Hungaroring" predsjednik italijanske kompanije istakao je da Finac ima više od 50 odsto šansi da zadrži svoje mjesto.

"Mislim da sam veoma javno pričao o Sebastijanu, ako želi da ostane, slobodno neka stane. Što se tiče Kimijevog slučaja, sigurni smo, tačnije, znamo da želi da ostane. Nadam se da ćemo to potvrditi uskoro", istakao je Markjone.

Upitan kolike su Raikonenove šanse da obezbijedi novi ugovor, Markjone je rekao:

"Vjerovatno veće od 50 odsto, ali vidjećemo".

Markjone je takođe potvrdio da je Ferrari blizu toga da vozačku postavu za sljedeću godinu predstavi na svojoj domaćoj trci, na "Monci".

"Tako sam čuo, čuo sam da će Mauricio Arivabene učiniti to. Nemamo ništa u planu, pošto je rano. Ovo je 11. od 20 trka, mnogo nam je još ostalo", naglasio je Markjone.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije 27. avgusta.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije