Moto sport

"Ko zna, možda ostavim Formulu 1 i uđem u drugu Seriju"

"Ko zna, možda ostavim Formulu 1 i uđem u drugu Seriju"
Foto: Tanjug/AP arhiva | "Ko zna, možda ostavim Formulu 1 i uđem u drugu Seriju"

Sjvetski šampion u Formuli 1, Britanac Luis Hamilton, nagovijestio je moguće povlačenje u skorijem periodu i da bi moga da pređe u neko drugo takmičenje.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do 2020. godine, ali je priznao da sve više razmišlja o tome šta će raditi kada bude završio posao u Formuli 1.

"To je nešto o čemu dosta razgovaram sa ljudima, do sada sam bio isključivo u Formuli 1. Takmičim se od svoje osme godine i znam da će mi biti jako teško kad budem donio odluku da se povučem. Tako je sa svakim vozačem kada prestane da vozi u Formuli 1", izjavio je Hamilton.

Nije precizirao kad bi mogao da se povuče i šta bi poslije radio, ali ima neke ideje.

"Odrastao sam u eri sa Gerijem Pafetom. On je malo stariji od mene i sad je u Formuli E, to je budućnost. Ko zna, možda postoji oblast u kojoj bih u budućnosti mogao da pokažem svoje vještine. Izazovnije je pronaći motivaciju i ostati koncentrisan i porebno je naći nešto što volite", dodao je vozač Mercedesa.

Hamilton ipak kaže da su mi aspiracije ka osvajanju nove titule i dalje velike.

"Ja volim automobile. Za sada, ostajem u Formuli 1 i sve dok budem spreman i zdrav trudiću se da ostvarim dobre rezultate. Pretpostavljam da ima i drugih Serija za mene. Fernando Alonso je u Indikaru, a vidite i kako Kimi Raikonen pomjera granice", zaključio je Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije