Analitičari: Očekuje se dramatičan pad dolara

N.N.

Sredinom januara dolar bi mogao da doživi nagli pad, jer će Federalne rezerve SAD tokom mjesec dana "uliti" skoro 500 milijardi u američku ekonomiju.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

ugrozeni

Stampac novca je vladar svijeta. Samo onaj ko stampa novac moze da upravlja sa svim. Platno sredstvo je problem. Dolar je svjetska valuta. On navodno vrijedi u citavom svijetu. Za dolare moze da se kupuje u citavom svijetu. Ako ih nemas, moras dobro da se uznojis dok ih zaradis, ili mozes da ih pozajmis od Amerike uz kamatu koja je najmanje 2%. Svaka valuta morala bi biti pokrivena sa protivrijednoscu u zlatu. To pravilo prestalo je vec davno da vrijedi. Nijedna drzava nemo za odstampani novac protivvrijednost u zlatu. Naprimjer; Kina ima bilijarde dolara zalihe. Ako bi Kina zatrazila da joj Amerika dadne zlato u vrijednosti dolara koliko ima, to nebi moglo, jer Amerika nema toliko zlata. Cak i kad bi htjela Amerika da zamjeni dolare za zlato, zlato bi u tom momentu toliko poskupilo da Kina nebi ni polovinu dobila od svog tesko zaradjenog novca. Dakle to je problem broj jedan.
Drugi problem je, da Amerika stampa dolare po svojoj volji. Prisiljava i ubjedjuje druge male korumpirane drzave da uzmu zajam. Amerika ga daje rado, jer dobiva za stampanje automatski najmanje dva procenta. Za primjer.; Amerika nastampa jedan milion dolara i da ga Avganistanu uz kamatu za 2%. Dolar svjetska valuta! Avganistan kupi od Rusije naoruzanje za 1 milion. Rusija zeli da kupi od amerike zlato u vrijednosti od jedan milion. Amerika uzme te dolare i kupi zlato od drugog proizvodjaca, i dadne Rusiji. Banka zaradi 1,5% za proviziju. Amerika za svoj milijo ima vec 3,5% za stampanje. Cijene sirovina i gotovi proizvoda odredjuje Amerika, stampsc dolara. Nije bas kako se to vjeruje; stvarna ponuda i potraznja. Slicno kao i trgovina sa naftom. Dosad je cijenu nafte odredjivala Amerika. Kad se isprazne americki lageri nafte, desi se cudo u Americi i pojavi se ogromno i najvece nalaziste nafte u svijetu. Cijena nafte pada naglo, do najnizeg moguceg nvoa jer Amerika nudi naftu po niskoj cijeni i istovremeno kupuje deset puta vise nego sto prodaje i tako sve dok se lageri ne napune. Kad postanu lageri puni, opet se desava cudo. Strucnjaci zakljucuju da su svjetske zaliche pri kraju i nafta opet dostize najvisi moguci nivo. To se tako decenijama sprovodi.
Ovu diktaturu nije lako promjeniti, pa cak kad bi to bilo i moguce.
.

TheDrzavniCinovnik

USA,THE BEST

TheDrzavniCinovnik

Rimsko carstvo je trajalo jedan milenijum a americko carstvo je tek pocelo i traje tek jedan vijek..........americka imperija kontrolise novac,inovacije i tehnologiju i jedina je imperija u istoriji covjecanstva koja moze da projektuje svoju moc u bilo kojem trenutku,u bilo kojem obliku i na bilo koji dio planete...................

TheDrzavniCinovnik

USA,THE BEST