Kako živi prosječan Slovenac 27 godina od izlaska iz SFRJ?

N.N.

​Stanovništvo Slovenije je ostarilo, ali im je životni vijek za osam godina duži, dok za kilogram hljeba rade trećinu vremena manje nego prije 27 godina, kada je ova zemlja 25. juna 1991. godine objavila Deklaraciju o nezavisnosti, odnosno o otcjepljenju od bivše SFRJ.

Vrati na vijest

Komentari 3

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

perogalic226

Bolje zive ali slabije radim u Sloveniji pa valjda nci danas manje rade a vise primaju novca.

Teodor.08g5

živi lošije kao i svi ostali ali bolje od ostalih a tako je bilo i prije ali su prvi oni sa Hrvatima počeli sa dječijim lažima iz slikovnica da ih je napala Jugoslavija tj kako kažu Srboslavija pa Velika Srbija pa svašta nešto pa im je sad opet kriva Srbija što žive lošije kao i Hrvatima , muslimanima , montengrinima ...... što im je bila propaganda za izlazak iz boljeg u gore.....
znamo mi kako se živi sada u sloveniji osim onih koji lažu . SVE SE VRAĆA SVE SE PLAĆA . NESREĆA ŠTO SMO BILI SA NJIMA SA SVIMA OTCIJEPLJENIM PROPALIM I POKRADENIM REPUBLIKAMA BIVŠE DRŽAVE

Teodor.08g5

hahaha dobra četvrtina od napisanog je živa laž da ne može biti življa ahahaha