Zašto SAD uvoze sve više dizela iz Rusije?

N.N.

VAŠINGTON / MOSKVA - Posljednjih mjeseci, dizel je postao sirovina koja se najviše izvozi iz Rusije u Sjedinjene Američke Države (SAD). Šta je doprinijelo da ovaj nusproizvod dobijen u ruskim rafinerijama nafte postane toliko važan za SAD?

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

TheDrzavniCinovniik

Molim NN da ne sire nacionalnu mrznju ovakvim tekstovima!

ugrozeni

Pa vec kad pitate, ja mislim, zato sto su uveli sankcije Rusiji da drugi nekupuju i tako je cijena postala nesto povoljnija. To je prvi razlog. Drugi mogao bi biti, zbog Sirije. Rusi zavrnili su ventile te tako nemogu svercovati sirijsku naftu, nego moraju sada rusku da svercuju.
Politika je ku**va, a sverceri jos vece.

Odgovor
LitusaFataBL

nemoj da širiš nacionalnu mržnju i netrepanjivost more te koštat

LitusaFataBL

ne uvoze lažu NN i šire nacionalnu sržnju

LitusaFataBL

i mog su babu Ismeta ameri poslali kod djevica i puno im hvala na tome . uvalili su ga da ratuje protiv nevjernika nemuslimana tzv Svrba gdje je upucan i otišo je kod djevica . Hvala Alahu i amerima Svaka im čast.