Kome bi koristio ulazak BiH na jedinstveno evropsko tržište?

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina dobila je preporuku Evropske komisije za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, a njena integracija na ...

Šta koči osnivanje regionalne berze između bivših jugoslovenskih ...

Na pitanje u šta bi prije uložio u dolar ili evro, osnivač i predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković iznio je zanimljivo zapažanje da on u budućnosti ne bi ulagao ni u ...

Osnivač Telegrama: Vrijedimo više od 27 milijardi evra

Suosnivač platforme Telegram, Pavel Durov, istakao je da potencijalni investitori procjenjuju tu društvenu mrežu na više od 27 milijardi evra.

Porasli prihodi danske firme Lego u 2023.

Danski proizvođač igračaka Lego objavio je danas da je njegov prihod u 2023. godini porastao za dva odsto, na 65,9 milijardi danskih kruna, odnosno približno 8,83 milijarde ...

Šta je projekt “Srednja Drina” vrijedan 1,7 milijardi KM

SARAJEVO - Premijeri Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine ponovo su ovih dana aktuelizovali temu zajedničkog učešća u gradnji hidroelektrana na rijeci Drini.

Rast slovenske industrijske proizvodnje

​LJUBLJANA - Ukupna vrijednost industrijske proizvodnje u januaru bila je 10.7 odsto viša nego u decembru te 12.2 odsto više nego u januaru prošle godine.

Misterija osnivača bitcoina: Ko je Satoši Nakamoto?

Bitcoin je ponovo dospio u centar pažnje usljed velikog rasta cijena, a samim tim i njegov misteriozni osnivač – Satoši Nakamoto.

Preduzetnik iz BiH "nevidljivi" hrvatski milioner

Za samo nekoliko meseci sa privatnih računa uloženo je nekoliko milijardi evra u hrvatske trezorske zapise ili “nacionalne trezore”.

Njemačke kompanije smanjile investicije zbog viših kamata

Njemačke kompanije su u proteklih 18 mjeseci smanjile planirana ulaganja u prosjeku za 8,4 odsto zbog viših kamata, pokazali su rezultati ankete Instituta za ekonomska ...

Industrijska proizvodnja u januaru pala drugi mjesec zaredom

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u januaru pala više od 1 odsto na godišnjem nivou, drugi mjesec zaredom, pa je tako nastavljen negativni trend iz prošle godine.

Stručnjak sa Wall Streeta: “Niste ni svjesni šta će se dogoditi ...

Tone Vays, koji je 10 godina radio na Wall Streetu za najveće kompanije, optimističan je da će Bitcoin premašiti sva očekivanja u trenutnom tržišnom ciklusu.

Broj prodavnica muzičkih ploča dostigao maksimum

Broj prodavnica muzičkih ploča u Velikoj Britaniji dostigao je vrhunac u posljednjoj deceniji, navelo je Udruženje za digitalnu zabavu i maloprodaju (ERA).

Italijanska ekonomija s rastom u zadnjem kvartalu 2023.

​RIM - Italijanski bruto domaći proizvod (BDP) porastao je u zadnjem tromjesečju prošle godine za 0.2 odsto u odnosu na prethodno tromjesečje, te za 0.6 procenata u odnosu ...

IFO snizio prognozu rasta njemačke privrede

​BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za 0.2 odsto, objavio je danas minhenski institut za ekonomska istraživanja, IFO.

Povjerenje u AI kompanije palo na 35 odsto

Prema najnovijim podacima, poverenje u kompanije, koje se bave vještačkom inteligencijom (AI), palo je na 35 odsto tokom petogodišnjeg perioda u SAD, objavila je konsultantska ...