FIPA: BiH atraktivna destinacija za ulaganje u auto-sektor

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju i veliko iskustvo u automobilskoj industriji, a desetljećima, glavni svjetski proizvođači vozila oslanjaju se na kvalifikovanu ...

Huawei povećao prodaju uprkos sankcijama

PEKING - Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme.

Rast malih i srednjih preduzeća usporava njemačku ekonomiju

Usporavanje njemačke ekonomije smanjuje rekordni rast malih i srednjih preduzeća u toj zemlji, pokazuje istraživanje državne banke za razvoj KfW.

Američki milijarder otkrio recept za uspjeh

Niko nema još jedan život na raspolaganju, ali razmišljanje o tome šta biste učinili da imate novu priliku da krenete iznova može biti korisna vježba.

U BiH neprijavljeno 30 odsto radnika

Neformalno zapošljavanje je rad koji je sam po sebi zakonit, ali nije prijavljen vlastima u svrhe poreza, socijalnog osiguranja, odnosno poštivanja zakona o radu.

Veliki preokret u baltičkoj zemlji, prosječna plata porasla sa 357 na ...

Litvanija je uspjela da napravi preokret i od slabe ekonomije izgradi jaku i stabilnu, koja je doprinijela boljem životu njenih građana.

Na putu do trgovina izgubi se 14 odsto hrane

RIM - Gotovo 14 odsto hrane proizvedene u svijetu izgubi se prije nego što stigne do maloprodaje, objavila je u ponedjeljak Agencija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu ...

Kako Tramp može zadati udarac turskoj ekonomiji

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će "uništiti" tursku ekonomiju, ukoliko bude smatrao da je Turska prešla mjeru u Siriji.